Az MSZP aggódik a születésszám csökkenése miatt

2013. március 29. 11:42

Az MSZP véleménye szerint drasztikus méretű a születésének száma csökkenése – mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt szóvivője.

2013. március 29. 11:42

Kormos Kata a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön publikált adataira hivatkozott, amelyek szerint idén januárban 7450 gyermek született, 2,6 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. Emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2010-ben a legfőbb célkitűzések közé az államadósság csökkentését, a munkahelyteremtést és a népességszám növekedését sorolta. Ma már látszik, hogy mindhárom területen „csődöt mondott” – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy amíg jelenleg éves szinten 89 ezer körüli a születések száma, addig a szocialista kormányok idején nagyjából százezer gyerek született minden esztendőben és ez a szám még a válság legsúlyosabb évében, 2008-ban sem esett 90 ezer alá. A szóvivő a születések csökkenésének okaiként az egykulcsos adót, a családi adókedvezményt, a fizetős bölcsődéket, a devizahitelesek meg nem oldott problémáit, a fiatalok kilátástalanságát és az „ötletszerű kormányzást” nevezte meg. Az MSZP kormányra kerülve minden intézkedést meg fog tenni annak érdekében, hogy a családoknak ne gazdasági alapon kelljen arról dönteniük, hogy vállalnak-e gyermeket – jelentette ki.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktus
2013. március 29. 21:24
http://www.youtube.com/watch?v=w0RdbDuyE3o&feature=share&list=UUV1qy_jYORNepWpv1WltHpQ felénk ez a minta :(
Soma
2013. március 29. 16:46
Üzenem az aggódóknak, hogy réakakingáéknál kopogtassanak!
kjkj945
2013. március 29. 16:44
Elég sokat foglalkoztam életviszonyok életkörülmények vizsgálatával, teljes mértékig tudom mennyi mindent kell figyelembe venni. De amilyen tanulmányokat írtunk a 70-es 80-as években, azok közül nem sokat fogadtak meg. Tippeket is adtunk a népesség helybentartása támában is főként falvakban. Azokat sem vezették be. Ezért volt az indulo kommentem kjkj945 2013. március 29. 15:29
kjkj945
2013. március 29. 15:29
Már mindenütt a születésszám csökkenése megy. Több kommentárban (rádió tv) szinte ugyanazt a következtetést vonják le: kitolodott a gyerekvállalás határa (tanulás, karrier stb), igy a várható gyerekszám családonként egy legfeljebb kettő! Ne is beszéljünk a gyereknevelés költségeiről. Összetett ez a kérdés. Azt se felejtsük el, hogy a "fejlett" társadalmakban csökken a gyerekvállalás. Ezt tudomásul kell venni. A 60-as években hallottam elöször, hogy csökken a gyerekek száma a trendek szerint. Kisérletek folynak ennek változtatására, sztem nem fog sikerrel járni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!