Aláírta az MVM az adásvételi szerződést az E.ON-nal

2013. március 28. 15:40

A Magyar Villamos Művek a most aláírt szerződés szerint megközelítőleg 870 millió euróért vásárolja meg az E.ON magyarországi földgázipari érdekeltségeit.

2013. március 28. 15:40

Aláírta az E.ON magyarországi földgázipari érdekeltségeinek megvásárlásáról szóló megállapodást az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. csütörtökön. A cég közgyűlése a szerződés megkötése előtt jóváhagyta a parafált dokumentumot, amelynek értelmében a vételár megközelítőleg 870 millió euró – közölte a vállalat az MTI-vel.

A társaság tájékoztatása szerint a vételár magában foglalja az E.ON Földgáz Storage Zrt. és az E.ON Földgáz Trade Zrt. hozzávetőleg 350 millió euró értékű részvényeit és a két társaság egyéb átvállalt kötelezettségeit.

A tranzakció a hatósági jóváhagyásokat követően, előreláthatólag 2013 második felében zárulhat, így a végleges ár a záráskori gázkészletek függvényében alakul ki – olvasható a közleményben.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2013. március 29. 09:51
Szavazok hazajárok állampolgárságom van ,jogom van bármilyen témához hozzá szólni:))))
ballada
2013. március 29. 09:42
Vételel a Fidesz legjobb üzletet kötötte.....ország az emberek érdekeit szolgálja .
ballada
2013. március 29. 09:31
Nagyon helyesen megtörtént a vétel ,saját hazánkban gazdaságunkba sajnos a idegen népnyúzó rabló tőkével megvették olcsón az energia szektorokat és ebben részvényesek voltak szocik ,most a magyar államé , tőkét az idegen tulaljdonos nem szípolyozhatja ki. Megfigyeltem hogy a szocik a magyar állami tulajdonokba való befészkelését a Fidesz kormány igyekszik állami tulajdonná tenni ,nyereség képződményt a magyar gazdaságba forgatják be ezzel erősítik az országunk működését ,kizárják a basáskodó szoc érdekeltségeket melyek a magyar népre rá telepedtek mint a pióca .
toportyántiszteletes.2
2013. március 28. 18:57
Azt üzenjük az utánunk jövő generációnak, hogy ne engedjék, hogy abból a demokráciából, amit a mi új nyugat nemzedékünk kiküzdött magának, abból most egész egyszerűen demokrácia nélküli többpártrendszert csináljon. Mert Magyarországon ma éppen a demokrácia lényege, a felelősség meg az elszámoltathatóság hiányzik. Ami maradt, azok az intézmények. Ez egy demokrácia lényegét nélkülöző többpártrendszer, és nem kellene hagynunk kedves fiatalok, hogy ez így legyen. És hasonlóképpen nem kellene megengedni az utánunk következő fiataloknak, hogy miután mi a szovjet rendszer legvidámabb barakkja sorsától megszabadultunk, most a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot. Ezek igen is fontos üzenetek a jövő számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!