A Szolidaritás szerint felszámolhatják a demokráciát

2013. március 11. 19:08

A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke szerint az alaptörvény negyedik módosítása végképp felszámolhatja a demokráciát Magyarországon. Kónya Péter erről a Parlament elé hétfőre meghirdetett spontán megmozduláson beszélt, amelyen mintegy százötvenen vettek részt. A kora délután kezdődött demonstráció még zajlott, amikor a országgyűlési képviselők megszavazták a 2012-ben életbe lépett alaptörvény újabb módosítását.

2013. március 11. 19:08

Kónya Péter szerint a módosítással Magyarországon csorbítják az emberi jogokat, többek között a szólásszabadságot is, és korlátozzák az Alkotmánybíróság jogkörét. A kormányzó pártok visszaélnek kétharmados többségükkel, „tovább csorbítják” jogainkat ezzel a lépéssel – fogalmazott.

Székely Sándor, a Szolidaritás társelnöke a rendezvényen felolvasta a kormányzó pártok politikusainak nevét, akik „előre láthatóan megszavazzák” az alaptörvény-módosítást, minden egyes névnél hangosan pfujolt a tömeg.

A parlamenti szavazás után Karácsony Gergely független országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarországért (PM) parlamenti képviselői csoportjának vezetője azt mondta: „ma is megszavazták, amit eléjük raktak”. Közlése szerint a PM politikusai az országgyűlési szavazás alatt egy transzparenst tartottak fel, amelyre azt írták: „A néptől félj, ne Viktortól, ne szavazd meg!”. Hozzátette: nem hiszi, hogy az emberek azt akarják, Orbán Viktor miniszterelnök hatalmon maradjon. Karácsony Gergely megemlítette: kevésbé bízik abban, hogy Áder János államfő nem írja alá az alaptörvény-módosítást, abban azonban bízik, hogy vannak, akik tudják: „jogaik nem azért vannak, mert az benne van az alaptörvényben, hanem azért, mert embernek születtek”. Közlése szerint „legkésőbb 2014-ben” helyreállítják Magyarországon a szolidaritást, a demokráciát, és reményét fejezte ki, hogy jobb- és baloldaliak együtt építik majd az országot.

A demonstráción mások mellett megjelent Molnár Csaba és Bauer Tamás, a Demokratikus Koalíció alelnöke. A mintegy százötven tiltakozó magyar és európai uniós, valamint Szolidaritás és Demokratikus Koalíció feliratú zászlókat lengetett, illetve „El a kezekkel az alkotmánytól!” feliratú transzparens is látható volt.

A rendezvényen megemlékeztek a Republic együttes hétfő hajnalban elhunyt énekeséről, Cipőről, Bódi Lászlóról, és bejátszottak több Republic számot is.

A tiltakozók, miután a parlament megszavazta a módosítást, elindultak a budai Várba, hogy ott csatlakozzanak ahhoz a demonstrációhoz, amelyen azt követelik a résztvevők, hogy Áder János államfő ne írja alá az alaptörvény negyedik módosítását.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2013. március 12. 00:33
ha felszámolnák a demokráciát nem lehetne szolidarítás sem nem? vagy ők most underground szervezet? saját magukat hazudtolják meg az ostobák..
Kristóf
2013. március 11. 22:49
Azt ezek már régen felszámolták,csak ti még nem vettétek észre.
GV0917
2013. március 11. 20:35
A "Hetvenkedő katona "és az ő szimpatizánsai, például Molnár Csaba,Körömffy-Bauer Tamás, húsvét előtt Karácsony! Lopott logójukkal elballagtak a Sándor palota irányába.Mehetnek tovább is... Egy vágyatok van,vissza a szuperkedvezményes kiemelt nyugdíjjal-bár a visszamenőlegsséget ELÍTÉLJÜK(nem mi,hanem szövetségeseink), természetesen visszamenőlegesen a kamatokkal együtt kérjük vissza!EZ NEKÜNK JÁR-meg a szánk!
devlaci2
2013. március 11. 20:16
ha a magyar sajtó nagy része nem csak baloldali volna, vagy ha a szakmaiság nem kizárólag a baloldal privilégiuma lenne, akkor ma lehet, hogy Orbán Viktor nem egy hülyegyereket ültet az MNB élére, lehet nem szüntetné meg az alkotmányosságot Magyarországon, lehet nem lenne ennyi sárdobálás, ennyi nívótlan párbeszéd http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/03/hogy-mi-baj-politikaval.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!