Zsiga Marcell vagyonát vizsgálná a Blikk

2013. február 11. 10:06

A Blikk szerint nem derül ki Zsiga Marcell vagyonnyilatkozatából, hogy miből tudta megvenni a 40 millió forintos házát, a lap ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a fideszes képviselő ellen.

2013. február 11. 10:06

Zsiga Marcell vagyonnyilatkozatából nem derül ki, miből tudta megvenni miskolctapolcai házát, amelyet a szomszédok szerint 40 millió forintért adott el a politikusnak a korábbi tulajdonos – írja a Blikk.

A lap összefoglalója szerint Zsiga nem vett fel sem hitelt, sem baráti kölcsönt a házra, és meglévő ingatlanaitól sem vált meg. Tavaly 10,5 milliós megtakarítása januárra ugyan 1,7 millióra csökkent, de ez csak a vételér negyede. Mint a Blikk írja, a fideszes politikus képviselői és alpolgármesteri fizetéséből sem lehet összegyűjteni a vételárra valót egy év alatt, és bár feleségével közösen vették a házat, Zsiga nejének vélt fizetése sem akkora, hogy abból jöhetett volna össze az új otthon ára.

A lap kereste Zsiga Marcellt az ügyben, ám a politikus nem reagált a megkeresésére. A lap ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés mentelmi ­bizottságánál, hogy kiderüljön, ­valós adatokat adott-e meg vagyonnyilatkozatában a politikus.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. február 11. 20:47
"Feleségére keni Zsiga a házvásárlást." Kit érdekel, hogy mit csinál az asszony? A lényeg, hogy haza adja a pénzt. Adózni, Bevallani? Ugyan már! Aki azt teszi, az annyit is ér!
rogananti
2013. február 11. 19:05
Ha már arra jár a blikk, azt is ellenőrizhetné, hogy hogyan ajándékozta fél Alcsútot az orbán a puskás akadémiának, és miből épül ott milliárdokból a fociakadémia. Aztán irány Tokaj, további vizsgálatok céljából. Csak egy tipp.
thymian
2013. február 11. 18:58
Jaj ez sok rosszindulatú komment itt, hát a jóisten adta neki a szolgálataiért a plébániai képviselői testületben. :D
Viktus
2013. február 11. 17:47
Miskolci alpolgármesterként és parlamenti képviselőként állítása szerint havi 1,2 milliót keres, és a maradék tízmilliót ebből tette félre. Csakhogy az 1,2 millió a bruttó keresete, és a házat 2012 októberében vették, 10 havi nettójából akkor sem jött volna össze a 10 millió forint, ha semmit sem vásárolt volna a képviselő. Márpedig valamit csak evett legalább. http://index.hu/belfold/2013/02/11/zsiga_fele_hazam_a_felesegeme/ Szegény MArci tényleg 47 ezerből él a többiből spórolt a házra :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!