Zsiga Marcell megmagyarázta, miből vette a házát

2013. február 25. 13:50

Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Zsiga Marcell ellen, mert a parlament mentelmi bizottsága szerint a fideszes képviselő megfelelő magyarázatot adott arra, honnan volt pénze házvásárlásra. A testület azonban ezt nem hozza nyilvánosságra.

2013. február 25. 13:50

A fideszes Zsiga Marcell kellő magyarázatot adott arra, honnan volt pénze házvásárlásra, a parlament mentelmi bizottsága ezért – kormánypárti szavazatokkal – úgy döntött: nem rendel el vagyonnyilatkozati eljárást ellene - közölte hétfőn újságírókkal Rubovszky György, a testület KDNP-s elnöke. A bizottsági elnök a zárt ülésre hivatkozva nem válaszolt arra, Zsiga Marcellnek honnan volt elég pénze, mindössze azt mondta: a fideszes képviselő – aki nem volt ott az ülésen – adatokat vagyonnyilatkozatához csatolva igazolta, hogy legális forrásból állt rendelkezésére húszmillió forint háza felének megvásárlásához.

Kérdésre hozzátette, hogy Zsiga Marcell feleségének vagyonnyilatkozatát nem vizsgálták, „ez föl sem merült”. Ehhez a házastárs ellen kellene vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezni – mutatott rá. Rubovszky György hangsúlyozta: Zsiga Marcell pontosan töltötte ki vagyonnyilatkozatát, így nem kell szankcióra számítania. Az utólag csatolt adatok „olyan többletek, amiket ráírhatott volna, de semmilyen előírást nem sértett meg, minden kötelezettségét teljesítette” – fejtette ki a KDNP-s politikus, megjegyezve: Zsiga Marcell talán „megúszta volna ezt a kellemetlenséget, hogy ha túlmegy az előírásokon”.

Az ellenzék nem szavazta meg a határozatot. Kifogásolták, hogy az ülést olyan időpontban tartották, amikor az LMP-frakció megszűnése miatt egy ellenzéki képviselő hiányzik az egyébként paritásos bizottságból. (A bizottsági helyek újraosztásáról hétfő délután dönthet a parlament.) Az ezzel kapcsolatos újságírói felvetésre Rubovszky György úgy nyilatkozott: ő döntött az eredetileg keddre tervezett ülés előrehozásáról. Hangsúlyozta azonban: akkor sem lett volna többség a Zsiga Marcellel szembeni eljárás megindításához, ha kiegészül a bizottság.

Az MSZP-s Göndör István elmondta: nem tartják elégségesnek a fideszes képviselő által csatolt bizonyítékokat, kételyeik továbbra is fennállnak. Szintén kitért arra, hogy a bizottságnak nem állt módjában vizsgálni a feleség vagyonbevallását, mivel a kezdeményező csak Zsiga Marcell ellen kért eljárást. „Számunkra az lenne a megnyugtató, ha látnánk mind a két bankszámlakivonatot, amelyről a szerződésben vállalt kötelezettséget teljesítették” – jelentette ki. Kérdésre hozzáfűzte, az országgyűlési törvény ad lehetőséget a házastársak vagyonnyilatkozatának vizsgálatára. A jobbikos Szabó Gábor arról beszélt, Zsiga Marcell nem adott megnyugtató választ a bevallásával kapcsolatos kérdésekre, ezért a vizsgálat megindítását tartotta volna helyesnek, illetve azt, hogy a fideszes képviselő szolgáljon további információkkal a házvásárlás fedezetéről.

Zsiga Marcell ellen a Blikk kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást. Az újság korábban arról írt: vagyonnyilatkozatai alapján a fideszes képviselő nem rendelkezett elég forrással és jövedelemmel, hogy feleségével közösen megvásárolhasson egy 40 millió forintos házat.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2013. február 25. 22:12
Ezt a Zsiga gyereket hatalomban kell tartani a választásokig.
realista
2013. február 25. 21:43
Zsiga Marcellnak nem a parlamentnek kéne magyarázkodnia, hanem a NAV-nak, de azok is csak az egyszerű polgárt baszogatják pár ezer forint miatt.
koronaszepe
2013. február 25. 20:49
Rendben van itt minden. Ha jól emlékszem, Zsiga Marcelltől származik a "meglehetélni47ezerből" kiszólás, nyilván tapasztalatból beszél, Ő is ennyiből él. Ha megnézzük, hogy e közben keres vagy kétmilliót havonta, akkor könnyű kiszámolni, hogy simán összespórolhat egy jó házra valót egy év alatt. Sőt, a hozzá vezető betonútra is marad.
toportyántiszteletes.2
2013. február 25. 20:11
Zsiga nem magyarázott meg semmit,a KDNP-s tahó összehívta a bizottságot,törvénysértő módon,addig amíg helyre nem állt a paritás,hogy átverhesse az országot!Pofátlan alja eljárás,méltatlan a Magyarország Parlamentjéhez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!