Vádat emelhetnek P. Tamás ellen Prisztás József meggyilkolása ügyében

2013. február 15. 13:22

P. Tamással és társaival szembeni vádemelési javaslattal zárta le Prisztás József meggyilkolása ügyében a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

2013. február 15. 13:22

A Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte a P. József sérelmére 1996. november 1-jén elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást – olvasható a police.hu oldalon. Az NNI „vádemelési javaslatot tesz a 2012. július 14-én elfogott P. Tamás és társaival szemben nyereségvágyból, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt” a Fővárosi Főügyészségnek – írták.

P. Tamás előzetes letartóztatását tavaly július 15-én rendelték el. Az NNI akkor azt közölte, hogy a Terrorelhárítási Központ összehangolt akció keretében öt embert fogott el több budapesti és vidéki helyszínen. P. Tamás mellett F. Ferenc, K. Tibor, H. István és L. János előzetes letartóztatását is elrendelték.

Bánáti Kristóf, P. Tamás ügyvédje ezután a Hír TV-nek azt mondta: két gyanúsítást közöltek védencével. Egyrészt felbujtóként gyanúsították meg az Aranykéz utcában 1998-ban megölt – Boros Tamás néven ismert – Boros József Károly meggyilkolásával, másrészt pedig Prisztás József 1996-os meggyilkolásával kapcsolatban. Hozzátette: ügyfele abszurdnak tartja a vádakat, ártatlannak vallotta magát, és megtagadta a vallomást.

P. Tamást azóta Seres Zoltán vállalkozó és a vele utazó olasz férfi 1999-es megölésének az ügyében is felbujtóként gyanúsítják.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libatolvaj
2013. február 15. 14:50
Ezt nem titkositottàk 75 évre mint az olajugyeket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!