Székelyzászló-ügy: Martonyi telefonja nyomán csökkent a fesztültség

2013. február 18. 19:33

Csökkent a székely zászló ügye körüli feszültség, miután Martonyi János magyar külügyminiszter telefonon megbeszélést folytatott román hivatali partnerével, Titus Corlateannal – állapította meg Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn, újságíróknak nyilatkozva.

2013. február 18. 19:33

Németh Zsolt a nap folyamán Brüsszelben az EU-országok külügyminiszteri tanácskozásán vett részt, és ott külön megbeszélést is folytatott Titus Corlateannal. Mint elmondta, megköszönte a román diplomácia irányítójának, hogy a külügyminiszterek közötti telefonos megbeszélés után „érzékelhetően csökkent a székely zászló körüli feszültség”, azzal együtt is, hogy a román külügyminiszter fenntartotta és továbbra is fenntartja a maga álláspontját.

„Fontosnak gondoljuk azt, hogy folytatódjon a párbeszéd” – mondta Németh Zsolt, és beszámolt arról: Corlatean hangsúlyozta neki, hogy nagy várakozással tekint a magyar külügyminiszter mielőbbi bukaresti látogatása elé. Ennek még nincs konkrét dátuma, a tavasz folyamán kerül rá sor, remélhetőleg minél hamarabb – közölte a magyar államtitkár.

Németh Zsolt utalt arra, hogy Martonyi János a román külügyminiszternek írt levelében már tett utalásokat a párbeszéd tartalmi témáira vonatkozóan. A magyar államtitkár úgy fogalmazott, hogy sok „pozitív” napirendi kérdéskör mellett  olyan „érzékeny” kérdések is megvitatásra várnak, „mint éppen a székely zászló ügye”.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. február 18. 21:39
http://hvg.hu/vilag/20130218_A_roman_parlamentre_is_kituzik_a_szekely "Egyhangú döntést hozott a román parlament arról, hogy az összes helyi közösség - köztük Kovászna megye - zászlaját felsorakoztaták a román törvényhozás előtt " érdekes...végül is...kinn van a Székely zászló
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!