Otthagyhatja az ellenzéki egyeztetéseket a Milla

2013. február 01. 09:53

Az ellenzéki összefogás résztvevői a sajtó kizárásával, zárt ajtók mögött egyeztetnének az alkotmányosság visszaállításáról. A NOL szerint Juhász Péterék ezért akár ott is hagyhatják a tárgyalásokat.

2013. február 01. 09:53

Juhász Péter a NOL-nak úgy nyilatkozott, hogy bár az Együtt 2014 az összefogással helyreállítható alkotmányosság érdekében jött létre, de a jelenlévő „szereplők vagy alkalmatlanok, vagy nincs súlyuk, programjuk, a szocialisták viszont megkerülhetetlenek”. A Milla azért is konfliktusba került a többi részvevő féllel, mert nem tudták elérni, hogy sajtónyilvánosak legyenek az egyeztetések.

A Milla sajtószabadság-szakértője, Molnár Péter is bírálatot fogalmazott meg: tőle azután vonták meg a felszólalás lehetőségét, hogy javaslatot tett arra, az Országos Bírósági Hivatalt ne szüntessék meg, csak nyessék meg a jogköreit. A tárgyaló felek egy része azt állította, hogy Molnár nem is tagja a delegációnak, miközben korábban már többször is felszólalt, sőt, azon javaslatát be is építették egy tervezete, miszerint „senkinek nem lehet domináns befolyása a médiával összefüggő állami hatásköröket gyakorló szervekben”.

A Milla Egyesület elnöke kijelentette, érdemes ezek után megfontolni, van-e értelme számukra a tárgyalásokon való részvételnek. „Ma már azt látom, hogy a nagyközönség nem érti, miről szólnak ezek a tárgyalások, miért éppen azok tárgyalnak, akik, és miért zárt ajtók mögött” – tette hozzá Juhász, aki szerint egyelőre nem fognak „asztalt borogatni”, az Együtt 2014-en belül szeretnék megoldani a problémát.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szokolaigyorgy@gmail
2013. február 01. 16:54
Nem rés, hanem bástya vagyunk a sajtószabadság frontján-innen ugyan nem szivárog ki semmi,és nem is történik semmi érdemleges.
ottapont
2013. február 01. 16:41
Hakuna Matata! :DD
cutcopy
2013. február 01. 12:31
Most hirtelen elbizonytalanodtam, hogy amit ezek a bohócok művelnek az bolhacirkusz vagy bolhapiac..
öszödibeszéd
2013. február 01. 12:11
Na, a hülye baloldaliak ezekre a pancserekre akarják lecserélni Orbánt. Azt árulják már el, hogy a fenébe tudnának ilyen alakok kormányozni egy országot???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!