Nem egyezett meg az LMP és a Párbeszéd Magyarországért Párt

2013. február 04. 12:09

A hétfői egyeztetésen sem közeledett a két fél álláspontja a parlamenti frakciót illetően. Az LMP szóvivője emellett bejelentett azt is, hogy Róna Péter visszatér a párt alapítványának társelnöki posztjára.

2013. február 04. 12:09

Hétfőn is eredménytelenül zárult az LMP és az abból kivált Párbeszéd Magyarországért Párt egyeztetése az LMP parlamenti frakciójának sorsáról. A távozók a két párt közös képviselőcsoportjaként működtetnék tovább a frakciót, az LMP képviselői ezt nem fogadják el – derült ki a találkozó utáni nyilatkozatokból.

Heltai László, a Lehet Más a Politika választmányi szóvivője a megbeszéléseket követően újságíróknak annyit mondott, hogy nem közeledtek az álláspontok, de várhatóan még a héten újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek és a héten lezárulhatnak a tárgyalások. A folytatás időpontjáról még nem született döntés, de a szóvivő úgy fogalmazott: mindkét félnek érdeke, hogy valamiféle megoldásra jussanak. A Párbeszéd Magyarországért egyik alapítója, Karácsony Gergely az MTI-nek – megerősítve a szóvivő szavait – elmondta: a hétfői tárgyaláson azt javasolták, hogy a parlamenti képviselőcsoport a két párt közös frakciójaként működjön tovább, de úgy tűnik, hogy ezt a másik fél nem tudja elfogadni.

Heltai rögzítette, hogy az LMP képviselői folytatják azt a munkát, amire a párt alapításakor vállalkoztak és jelenleg is az országot járják, hogy az emberekkel megismertessék ökopolitikai programjukat. Kitért arra is, hogy az LMP országos választmányának felkérésére Róna Péter közgazdász úgy döntött, visszatér az Ökopolisz nevű pártalapítvány társelnöki posztjára, amelyről még novemberben mondott le.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cirmicica
2013. február 04. 17:27
Már az nonszensz, hogy egyáltalán tárgyalnak. A kilépőket inkább nem minősítem, de schifferéknek nem lenne szabad velük szóba állni, mert ugye mi is a párt neve?
kálmi
2013. február 04. 16:35
Éppen ideje volna törvényt hozni ebben a kérdésben! Ha valaki kiválik egy frakcióból, ahová szavazás útján választoptták be vagy őt, vagy a pártját, akkor ne lehessen más pártot alapítani, más pártba beülni, vagy függetlenként szavazgatni. Ez visszaélés a polgárok bizalmával. Az egyéni fájdalmak ilyen szempontból közömbösek. Adják vissza a mandátumukat az egyet nem értők, és kész. Ez lenne a tiszta ügy.Talán eleve meggondolná jobban mindenki, hogy tudja e vállalni egy párt irányvonalát, vagy csak a megélhetési képviselőség a fontos, és ezért mindent vállal, még olyat is, amivel nem ért egyet.
Soma
2013. február 04. 16:18
"Kitért arra is, hogy az LMP országos választmányának felkérésére Róna Péter közgazdász úgy döntött, visszatér az Ökopolisz nevű pártalapítvány társelnöki posztjára, amelyről még novemberben mondott le." --- Minden világos, hehe! Párbeszéd Magyarországért? Röhej. Kivel? Az LMP-vel, aki Cohn Bendittel "párbeszédel" ? Magyarországért. Ja!
bini
2013. február 04. 16:17
Mellékes hír, hogy Rona visszatért, de annál fontosabb lehet. Rona Bajnaiék halálos ölelése miatt távozott a "politikából" LMP-ből akinek a gründolásánál bábáskodott USA segítséggel. Mikor Clintonné és baráti köre(Gati, stb) elkezdte felépíteni Bajnait nem számitottak arra, hogy ez nem lesz olyan sikeres a magyar társadalomban, mint ahogy Ők elgondolták. Rossz helyzetfelismerés, vagy rossz információs csatornák. A bili kidölt Jávorékkal akiknek szintén szerepük volt Bajnai felépítésében, mert nem láttak az oruknál túl, és politikailag teljesen analfabéták. Rona felmérte a helyzetet és szerintem tájékozodott Ő is a korábbi kenyéradó gazdáinál. Clintonné el, Gáti befolyás lecsökkent ezzel Bajnai esélye is, mivel Mesterházyt kezdik elfogadni helyette. Az LMP a jelen játszmában "erkölcsi" nyereséget könyvelhet el, ha okosan politizál a jelen szituban. Most ott tartunk, hogy elméletben a Bajnai(liberális holdudva) Schiffer "balközép" nemzeti párttá válni akaró csapat párharcában az LMP látszik nyerönek. A Jávor-Karácsony zöldségek(szélbal-anarchista) csapat leváltak és ezzel sziveséget tettek az lmp-nek. Rona ezért tért vissza, hogy ujraépítse az lmp usa támogatói lobbiját. Az ídő dönti el, hogy mire futnak ki az események. Az is benne van a pakliba, hogy mindkét alakulat eltünik, de én nagyobb esélyt látok abba, hogy Jávorék lesznek, mert Őket bélyekzik árulónak. Most attól függ, hogy a média ki mögé fog állni és főleg az, hogy szinpatizánsokat melyik társaság tud szerezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!