MSZP: A kormány szembeköpi a hallgatókat és az oktatókat

2013. február 09. 12:13

A szocialisták szerint a kormányoldal azzal, hogy beemelné a hallgatói szerződést az alaptörvénybe, elismerte annak alkotmányellenességét. Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazott: régen volt a kabinetnek ennél szánalmasabb törekvése.

2013. február 09. 12:13

Az MSZP szerint a kormányoldal beismerte a hallgatói szerződések alkotmányellenességét azzal, hogy pénteken benyújtott alaptörvény-módosításukban teremtenének lehetőséget a felsőoktatási hallgatók röghöz kötésére. Erről Kunhalmi Ágnes beszélt szombaton. Az MSZP elnökségi tagja úgy fogalmazott, a kabinetnek régen volt „ennél szánalmasabb törekvése”, amivel szerinte „szembeköpik” a tárgyalóasztal túloldalán ülő hallgatói és oktatói érdekképviseleteket.

Az MSZP elnökségi tagja emellett ismét bírálta a közoktatásban végrehajtott államosítást, szerinte ugyanis ezáltal romlott az oktatás működőképessége, egyebek mellett azért is, mert a pedagógusok jelentős része kevesebb bért vihet haza. Kunhalmi Ágnes, az oktatási államtitkárság szeptemberre ígért béremeléséről szólva azt mondta, az eddigi reálbércsökkenés után elvárják a tanárok a fizetésemelést, azonban csak akkor hiszik majd el, ha a kabinet már ki is fizette.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. február 09. 15:28
a stílus az ember ez esetben ugye az emberek egy csoportja és tegnap még szanyi kapitányon volt kiakadva a finyás közönség
Viktus
2013. február 09. 14:35
Az MSZP ragyogó lépése: A menetben több helyi szocialista vezető, közöttük Boldvai László országgyűlési képviselő is ott van. A menet várhatóan 16 órakor érkezik Hatvanba, ahol csatlakoznak a Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyei felvonulókhoz. http://hvg.hu/itthon/20130209_Nogradbol_is_elindult_az_Ehsegmenet Boldvai László salgótarjáni palotájának a képe elég erősen beleégett az agyamba. Főleg, hogy a képviselő összjövedelme havi nettó 250 ezer forint, és az ingatlanszakértő szerint az 1050 négyméteres palota rezsiköltsége kb. 200 000 forint. Nos, az APEH kapásból visszautasította a vagyonosodási vizsgálatot: "Nincs felhatalmazásunk arra, hogy újságcikk alapján vizsgálatot indítsunk — mondta Bakonyi Ágnes APEH-szóvivő." Nagy Attila Tibor (34) politikai elemző levélben kért vagyonnyilatkozati vizsgálatot az Országgyűléstől ... ma meg is született a "vizsgálat" eredménye. Aki nagyon izgul az eredmény miatt, gyorsan ugorjon a fénykép alá ... http://vastagbor.blog.hu/2009/05/27/vilagosan_kiderul_minden_rendben_a_boldvai_palotaval Nos, ebből a szerény nettó 250 ezer forintos fizetésből építette Boldvai ezt a kis csodát Salgótarjánban, 1050 négyzetméter, két emberre. Oszt' mi lesz, ha ugrik a gázártámogatás Laci? Együtt fogunk sírni? http://vastagbor.blog.hu/2009/05/27/vilagosan_kiderul_minden_rendben_a_boldvai_palotaval
Senye Péter
2013. február 09. 14:08
A HAHA köp néha jól a magasba és elfelejt elugrani.
rojtos
2013. február 09. 13:22
"MSZP: A kormány szembeköpi a hallgatókat és az oktatókat" Azért ez jól mellémehetett, ha a szocik törölgetik arcocskájukat....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!