Máté András: Időutazás volt a HÖK-elnök levele

2013. február 20. 17:24

Az Oktatói Hálózat tagját nem rázta meg a HÖK-elnök Garbai Ádám ELTE-rektornak írott levele, inkább csak a régi idők eljárását juttatta eszébe.

2013. február 20. 17:24

Ilyen fajta feljelentéseket, mószerolásokat nagyon régen volt szokásban írni – mondta az ATV Startban Máté András, aki szerint azonban „komolyan kell venni, hogy vannak olyan hallgatói és oktatói körök, akik szeretnék a mostani mozgásokat lezárni”. A professzor hozzátette: magasabb beosztású oktatók is megkeresték már, és ugyanazon érvek mentén próbálták meggyőzni, mint amelyeket Garbai Ádám is említett levelében.

Az ELTE BTK előadója úgy gondolja, akkor is a „lázongó diákok” mellett lenne a helye, ha nem értene velük egyet – ugyanakkor hetven-nyolcvan százalékban osztja véleményüket – tette hozzá. Elmondta, hogy huszonöt évvel ezelőtt is kiállt az akkori „lázongó diákok” mellett. Kijelentette: a Hallgatói Hálózat fórumain valóban részt vett, meghallgatta a felszólalókat, ugyanakkor óvta is őket a túlzásoktól. Máté egyértelművé tette, hogy órát emiatt nem hagyott el, és saját előadásának is csak a végén kaptak szót a HaHa érkező tagjai, akik az órákat látogató diákokat igyekeztek meggyőzni igazukról.

Máté András szerint a HaHa és a HÖK mögött is van egy „meglehetősen aktív radikális kisebbség”, mások pedig a csendes többséget képviselik, akik „inkább nem folynak bele a saját ügyeikbe”. A logikaprofesszor úgy véli, hogy sokan nem szokták meg ebben az országban, hogy „illetékesek a saját ügyeikben”.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2013. február 21. 10:02
Ilyen hálózat, olyan hálózat, mik ezek pókok? Csesszék meg! Csak próbálkoznának ilyen mindenfajta szerveződésekkel a versenyszférában, a multi cégeknél! Abban a pillanatban két-lábbal rúgnák őket picsán a munkahelyükről!Amit a közszférában megengednek maguknak az már egy kicsit túlzás, főleg annak függvényében, hogy a közalkalmazottak száma így is vagy duplája az indokoltnak!Én persze megértem hogy érdekük az oktatóknak a felsőoktatás mesterségesen felduzzasztott keretszámainak, ruhatári szakjainak megtartása, már csak saját egzisztenciájuk megtartása végett. Csak az a kérdés, hogy vajon ki jár jól vele? Mert hogy a hallgató sem, és az állam sem.
szabadhajdu
2013. február 20. 20:31
Az ELTE libsi fészek. Szeretném látni az oktatók családi háttérét úgymint: ÁVH III/... MSZMP tagság, Soros ösztöndíj stb. Ja ugyan ezt a HAHA aktívistáknál is, akkor nagyan világos lenne a háttér.
Berecskereki
2013. február 20. 18:38
Azért átnézném mind az egyetem, mind a HÖK elszámolásait. Máskülönben érdekes meghallgatni és elgondolkozni, hogy esetleg nem a professzori szék a fontos? http://www.youtube.com/watch?v=hRumk9yvIPE
kuwiq
2013. február 20. 18:25
Naná, hogy próbálkozik védekezéssel a HÖK, elképesztő pergőtűzbe kerültek két másodperc alatt. Gondolom, a HÖK hölgytagok elől ezeket a listákat vadul rejtegették... Ugyan már, az egésznek a fele se igaz. Nyilvánvaló, hogy hálózati támadásról van szó, az oktatói éppen megtámogatja a hallgatóit, tiszta erőből betámadva a legitimen választott diákönkormányzatokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!