Kövér Lászlóhoz fordult a Milla molinó-ügyben

2013. február 19. 10:31

Közérdekű adatigényléssel fordult Kövér László házelnökhöz a Milla Egyesület kedden az általuk február 13-án kihelyezett molinó ügyében.

2013. február 19. 10:31

Az eseményről készült jegyzőkönyv bemutatását azért kéri a Milla Egyesület, hogy „kiderítse a többszörös torzítás, hazudozás, és minden elhangzott és rögzített szó cáfolatának okát. Az eset kapcsán nem csak a házőrség, hanem az Országgyűlés Sajtóirodája is csúnyán hibázott” – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A kommünikében idézett Simándi Szelim, a Milla Egyesület aktivistája szerint „az eset felveti a hivatali visszaélés gyanúját, hiszen az őrök hivatali hatáskörüket túllépve jártak el és megpróbálták megakadályozni a politikai véleményünk kifejezését”.

A Milla aktivistája hangsúlyozta, hogy nem az a cél, hogy a videón is látható személyt tegyék felelőssé a történtek miatt, hiszen nyilvánvaló, hogy az intézkedések mögött jogszerűen egyetlen ember állhat, ez pedig az Országgyűlési Őrség parancsnokának felettese, vagyis Kövér László. Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI érdeklődésére közölte: az egyesület megkeresésre válaszolni fognak.

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport múlt héten szerdán egy molinót helyezett el a Parlament előtt, miután hétfőn, az éhségmenettel érkezőket a Civil Összefogás Fórum engedély nélkül kirakott, „Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét!” feliratú transzparense fogadta.

Az országgyűlési sajtóiroda akkor azt közölte: az Országgyűlési Őrség egyik, civil ruhás tagja – elöljárói tudta nélkül – a testülethez méltatlan stílusban szólította fel akciójuk befejezésére a Milla aktivistáit. Az őr a közterület-használati engedély felmutatására kérte a demonstrálókat, felszólította őket személyazonosságuk igazolására, valamint a molinó eltávolítására, ám mindezt az Országgyűlési Őrség által ellenőrzött biztonsági területen kívül, felhatalmazás nélkül, szakszerűtlenül tette.

Ezért a parancsnok belső vizsgálatot kezdeményezett és a szolgálati szabályzat megsértése miatt az őrség tagjának fegyelmi felelősségre vonását – tudatta a sajtóiroda.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tatka46
2013. február 19. 14:27
Minek, hisz ő rendelhette el.
Secnir
2013. február 19. 13:44
...de a legérdekesebb, hogy az a tag, aki 'szakszerűtlenül intézkedett', az már intézkedett szakszerűEN máskor: http://nemtetszikarendszer.blog.hu/2013/02/14/keressuk_ezt_az_embert és tessék megnézni az update-et. ezek után mondja nekem bárki, hogy kövér nem kommunistákkal dolgoztat...
liberálzöld.
2013. február 19. 12:50
A Kövérhez? Na az igen! örüljön a Milla, hogy le nem követi őket Kövér! Volt hol tanulnia!
küllő
2013. február 19. 11:59
A Fidesz 1-es számú párttagkönyvének tulajdonosa majd akkor állhat tiszta lelkiismerettel a magyar emberek elé, ha: - mint az MSZMP KB egykori munkatársa tisztázza, magára nézve érvényesnek tartja-e saját állítását, mi szerint “kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna”. - bocsánatot kér a 2002-ben elmondott ” köteles” beszédéért. - megköveti a választókat a kétharmados parlamenti törvénygyár minden demokráciaromboló selejtjéért, - megígéri, hogy soha többé nem asszisztál nyilas szellemiségű írók hamvainak Erdélybe csempészéséhez. - nem fenyegeti folyamatosan a választók akaratából az országgyűlésben helyet foglaló ellenzéki képviselőtársait. - kijelenti, hogy soha többé nem tűri meg a gárdaegyenruhát a Parlamentben. - elnézést kér azoktól a magyar médiamunkásoktól, akiket nyikhaj, senkiházi, utolsó tollforgató terroristáknak nevezett. Magyarország ma már nem a fideszes gyűlöletre, hanem a tényekre kíváncsi. A tények rögzítése után pedig el fog jönni az idő, mikor a Fidesznek, benne Kövér Lászlóval számot kell adnia arról, mit művelt az országgal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!