Kónya: Először külön, majd együtt

2013. február 20. 15:56

Az Együtt 2014 és a Szolidaritás a március tizenötödikén való közös ellenzéki demonstrációt szorgalmazza, de előtte teret hagynának az önálló megemlékezésekre is.

2013. február 20. 15:56

Ma a politikai helyzet miatt esélytelen, hogy a teljes nemzet együtt ünnepeljen – jelentette ki Kónya Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Szerinte az ország két táborra szakadt: „vannak a demokraták és az Orbán-pártiak”. Kónya elmondása szerint fontos, hogy március tizenötödikén „legalább azok együtt ünnepeljenek, akiknek fontos az Orbán-kormány leváltása”.

A Szolidaritás mozgalom alapítója úgy véli, a létező különbözőségek ellenére meg kell adni a hitet a demokratáknak, miszerint van remény a 2014-es kormányváltásra. A Milla kapcsán leszögezte, hogy az a civil szervezetek összeszervezésébe fogott bele, mivel fontos, hogy március 15-én ők is hallassák a hangjukat. Őket úgy jellemezte Kónya: „nem akarnak effektíve részt venni a kormányváltásban, csak érdekeltek abban”. Ugyanakkor fontos, hogy legyen egy olyan pont, amikor a demokraták térben és időben is találkoznak – tette hozzá az Együtt 2014 alapítója.

Kónya kifejtette: azért kellenek a külön-külön való megemlékezések, hogy mindenki ugyanúgy üzenhessen saját táborának is. Viszont „egy színpadon, ami a közös dolgokról szól, ott ezeket a közös dolgokat is kell megjeleníteni”. Kónya Péter szerint valamilyen módon meg kell ismételniük a tavaly január másodikai ellenzéki demonstráción felmutatott erőt, és ezúttal nem szabad azon összebalhézni, hogy ki mehet fel a színpadra. 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2013. február 22. 00:22
Kispajtás! Jelenleg az a nagy büdös helyzet van, hogy az E-2014 a legtöbb közvéleménykutatónál bekerült az "egyéb" kategóriába... Apad az amcsi csecs? :)
Sándor
2013. február 21. 09:37
Minő véletlen… a nagy összeköltözködés hárommilliárdos haszna sem az államnál, >sem az adófizetőknél< hanem a Bajnai és Lepp által képviselt ciprusi cégeknél jelentkezett. http://hetivalasz.hu/uzlet/exkluziv-bizonyitekok-bajnai-es-koka-ellen-55151
öszödibeszéd
2013. február 21. 08:13
Tegnap láttam hóvirágot, Kónya; és a maguk pártja még sehol. De ez előre tudható volt számomra. Így lenne ötösöm a lottóm...!
Kala pál
2013. február 20. 23:04
A XXI.század Háry Jánosa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!