KLIK-elnök: Eszközök nélkül történt az iskolák államosítása

2013. február 13. 11:55

Marekné Pintér Aranka elmondta: jelenlegi eszközeiket az önkormányzatok, iskolák és kormányhivatalok segítőkészségének köszönhetik. Proga Gyula, Veszprém kormánypárti polgármestere szerint az államosítás során nem adódott jelentős probléma, csak műbalhék voltak.

2013. február 13. 11:55

Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke szerint eszköz nélkül, az emberi erőforrásokra építve hajtották végre a közoktatás átalakítását. A Klik elnöke a tankerületi igazgatók regionális értekezletén szerdán Veszprémben azt mondta, azokat az eszközöket, amelyekkel rendelkeznek az önkormányzatok, iskolák és kormányhivatalok segítőkészségének köszönhetik.

Az oktatás ügyére sokkal nagyobb figyelem jut, mint például a kormányhivatalok vagy a járások kialakítására, „de ebben jó is van, mert a sajtó figyelme azt is jelenti, hogy a hibakeresés feladatát mások végzik el, nekünk csak a megoldásra kell koncentrálnunk” – jegyezte meg. Kifejtette: most jönnek a napi feladatok, amikor a tankerületi igazgatóknak azzal a bátorsággal és önbizalommal kell végezniük a munkájukat, hogy a hálózatos felépítésben számíthatnak a központ segítségére, az adott helyzetben azonban nekik kell reagálniuk. Ez a legnagyobb feladat, ezért tartanak regionális értekezletet.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere megnyitó beszédében kijelentette: voltak félelmei az átalakítás sikerét illetően, de a változtatás mégis gördülékenyen, minimális konfliktussal ment végbe, és ezért a tankerületi igazgatók sokat tettek. Legyenek büszkék az elvégzett munkára és arra, hogy ennek nagy alkotómunkának a részesei lehettek, hiszen kisebb-nagyobb „műbalhékon” kívül gyakorlatilag semmilyen jelentős probléma nem adódott – mondta.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cromwell
2013. február 13. 14:09
A Fidesz 2010-es pártlistáján is indult az a futballdrukker, aki hétfőn a Hallgatói hálózat (HaHa) debreceni fórumát megzavarta - írja a Klubrádió. A vagy.hu és a dehir.hu videóján is látható férfi, Szepesi Miklós Zsolt a Magyar Vállalkozók Pártjának Hajdú-Bihar Megyei elnöke volt. Azóta a Loki-drukkerek vezetőjévé vált. A cívis városban a hallgatók fórumán hétfőn megjelentek a Loki-szurkolók, akik a maguk „ultra-stílusában”, trágár szavakkal, fenyegetésekkel (például „elvágom a torkodat”, „bármennyire is buzinak nézel ki”) sérelmezték, hogy a diákok szóvá tették, új stadion helyett inkább az oktatásra kellene fordítani a milliárdokat.
Secnir
2013. február 13. 14:02
engem az zavar, hogy van pár véresszájú kommentelő, aki egy két hete még az asztalt borogatta, hogy a grófkúnó intézet, az aztán de nem! hogy hogyan gondoljuk? meg hogy nyíregyházán? ki látta? hazudik, mert a fidesz meg a grófkúnó ilyet de nemnemsoha! lusta vagyok visszakeresni, de egy "bocs bazmeg, ezt beszoptam" elférne ide...
tarackos
2013. február 13. 12:40
"KLIK-elnök: Eszközök nélkül történt az iskolák államosítása" „de ebben jó is van, mert a sajtó figyelme azt is jelenti, hogy a hibakeresés feladatát mások végzik el, nekünk csak a megoldásra kell koncentrálnunk” Erről az jut eszembe mikor gimis bagósként cigit tarháltam és a képembe vágták: látom a dohányzó felszerelésedből csak a pofádat hoztad el! Arra meg nem is tudok mit mondani, hogy mással végeztetik el a melót és még vmi pozitívumként akarják eladni az alkalmatlanságukat...
gubenc
2013. február 13. 12:36
Már hogyne segítettek volna önkéntesen és nagylelkűen a bölcs központi vezetésnek. Mint ahogy a nagyapám is szigorúan önkéntes alapon lépett be a TSZ-be, és megszorítások sem voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!