HVO: Az LMP szerint nagyon súlyos a Laborc-Portik-Szilvásy-ügy

2013. február 01. 14:40

A Heti Válasz Online szerint Mile Lajos LMP-s képviselő írásbeli kérdést nyújtott be Pintér Sándornak arról érdeklődve, zajlott-e belső vizsgálati munka a rendvédelmi szerveknél, illetve a nemzetbiztonsági szolgálatoknál Laborc Sándor, Szilvásy György és Portik Tamás kapcsolatának feltérképezése után.

2013. február 01. 14:40

A magyar demokrácia 1990-es születése óta nem volt olyan súlyos, a titkosszolgálatok jogszerű működését megkérdőjelező ügy, mint amilyennek Laborc Sándor korábbi NBH-főigazgató és a szervezett bűnözésben résztvevő Portik Tamás találkozója bizonyul – idézte a Heti Válasz Online az LMP-s Mile Lajos szavait. A lap szerint a képviselő írásbeli kérdést tett fel Pintér Sándor belügyminiszternek „a nemzetbiztonsági szolgálatok és a szervezett bűnözés kapcsolatának” következményeiről érdeklődve.

Mile arra szintén kíváncsi volt, tett-e feljelentést Pintér vagy a belügyminiszter alá tartozó illetékes szervek közül bárki, miután „a rendelkezésre álló információk értékelése nyilván - kellő alapossággal - megtörtént”. A HírTv szerint 29 évre titkosított lehallgatási dokumentumokra hivatkozva megkérdezte, megtörtént-e már ezek kiértékelése, illetve hoztak-e már döntést arról, ezeket mikor és milyen mértékben lehet majd nyilvánosságra hozni.

Az LMP-s képviselő tavaly már kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság rendeljen el ténymegállapító vizsgálatot - mint írta, bízik abban, hogy ezen munka elkezdéséről már az első februári parlamenti ülésen döntés születik.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. február 01. 21:43
Szinte hihetetlen,hogy az LMP felül erre a legújabb fideszes elterelő hintára.A választások után majd bíróság mondja ki,hogy az egész egy mese volt.Addig is folyamatosan nyomathatja a témát a fideszes,és az állami média.Emlékszünk még az első fideszes hatalmas megfigyelési botrányra,egy szó sem volt igaz belőle.Tényleg,mikor jön az UD.Zrt.2.0.?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!