Hoffmann: Ez nem megfutamodás

2013. február 13. 08:31

Az államtitkár nem érzi megfutamodásnak, hogy kettéválasztják az oktatás területét, és ő a jövőben csak a köznevelésért felel majd. Hoffmann Rózsa szoros együttműködést ígért Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkárral.

2013. február 13. 08:31

Az oktatási államtitkár a TV2 Mokka című műsorában szerda reggel azt mondta, megfutamodás az lett volna, ha odadobta volna „koncul” a felsőoktatást egy hozzá nem értő embernek. Nagyon szoros lesz az együttműködésük Klinghammer Istvánnal, aki a felsőoktatásért felelős államtitkár lesz, és akit ő javasolt a posztra – erősítette meg.

Teljes mértékben nem száll, nem is szállhat ki a felsőoktatásból, hiszen sok kérdés összefügg a köz- és a felsőoktatásban, utóbbin „a szemét rajta tartja majd”. A megkezdett folyamatok folytatódnak – hangsúlyozta. Hozzátette: beszéltek a kormányfővel és a miniszterrel is a terület szétválasztása előtt.

Kitért arra is, hogy fizikailag sem nagyon tudott az elmúlt hónapokban a felsőoktatás ügyeivel foglalkozni. Megjegyezte: Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár jól vitte a felsőoktatás ügyeit, de a Hallgatói Hálózat valamilyen oknál fogva nem „csípte őt”. A demonstrációikkal összefüggésben kiemelte: „közismertté vált”, hogy a hallgatók felkészítése mögött olyan politikai és pénzügyi csoportok állnak, amelyeknek érdekük, hogy ez a kormány megbukjon. Ez a politikai játszma része, és a HaHa képviselői is elismerték, hogy Soros György magyar származású üzletember által finanszírozott továbbképzéseken vettek részt – tette hozzá. 

Arra a kérdésre, hogy a hallgatói szerződés az alaptörvénybe kerül-e valóban, ehhez ragaszkodnak-e, jelezte: ezt a parlamentben támogatni fogja. Hozzátette: a részleteket ugyanakkor törvény szabályozza majd.

Az oktatási államtitkárság kedden közölte: a felsőoktatás átszervezését – Hoffmann Rózsa javaslatára, aki a posztján maradva a jövőben elsősorban a köznevelési rendszer kérdéseivel foglalkozik – Klinghammer István kinevezésével oldja meg az emberi erőforrások minisztere. Klinghammer István korábban az ELTE rektora volt.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cromwell
2013. február 13. 14:05
http://www.hir24.hu/belfold/2013/02/13/fideszes-volt-a-buzizo-debreceni-focidrukker/ Mikor határolódik, kér bocsánatot a Fidesz?
becike4
2013. február 13. 12:27
Valóban nem megfutamodás.Az olyan,hogy felállok,mert nem tudOm,akarom,stb csinálni.Rózsikát kibaszták,mint azt a bizonyos macskát.Csak előtte párszor hülyét csinált belőle a kis gnóm.
bini
2013. február 13. 11:59
Hoffman Maruzsát nevezte ki helyettes államtitkárnak a felsőoktatás átalakitásának elvégzésére. Mivel Maruzsa volt HÖOK Elnök is, ezért a terület ismerőjeként bizta rá. Mivel nem vették komolyan és Ő sem volt karakteres karizmatikus vezető nem tudta átvinni a kormány elképzeléseit. Közben Hoffmanra szálltak rá, holott többször elmondta, hogy Maruzsa az illetékes ebben a kérdésben és kormánydöntés volt a felsőoktattás területén. Maruzsától Balog vette a kezébe a dolgokat, Ő csak asszisztált, de hosszu távon ez nem volt megoldás. Így került sor Klinghammer kinevezésére aki ismeri a felsőoktattás helyzetét és nem lehet lesöpörni, sőt kikezdeni sem. Mivel Klinghammernek nem exisztenciális szükségszerüség, inkább a feladat megoldása és a felsőoktatási rendszer reformja lebeg a szeme előtt, mint szakmai kihívás inkább hiuság kérdése lesz az eredményes átalakitás. Mivel mindig nagyon kritikus szemmel nézte az oktatás szinvonalának lezüllesztését az intézmények presztisének csökkenését ezért gondolom szivesen vállalta el. Szerintem az lehetett a felkérés indoka, hogy akkor itt a lehetőség mutasd meg mit kezdesz ezzel a "kuplerájjal" ha kritizáltad. Államtitkárként a döntés a kezedben és a kormányzati háttér is. Sok sikert kivánok ehhez a nem könnyü feladathoz, ahol többszörös érdekellentétek ütköznek s ott kell rendet vágni. Tekintéje multja, életpályája predesztinálja arra, hogy szakmailag is megoldja a feladatot. Az sem elhanyagolható szempont, hogy nevéhez fog füzödni a felsőoktattási rendszer reformja, ami külön motivációs tényező.
liberálzöld.
2013. február 13. 11:00
Nem megfutamodás. Ez támadás rükverc-ben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!