Fidesz: Megerősödtek a vállalkozások

2013. február 20. 12:12

A kormánytöbbség a jövőben is folytatja a cégek fejlesztését a parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerint.

2013. február 20. 12:12

A kormánytöbbség teljesítette a magyar vállalkozások 2010-ben ígért megerősítését, és a cégek fejlesztését a jövőben is folytatja – mondta a parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen ismertette a vállalkozásokat segítő eddigi lépéseket. Puskás Imre kifejtette: 18-ról 10 százalékra csökkentették a társasági adót, bevezették a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) és a kisvállalati adót (kiva), amivel könnyítették a terheket, növelték a versenyképességet.

A munkahelyvédelmi akciótervvel segítették a cégek munkahelymegőrzését és -teremtését – folytatta a politikus, majd megemlítette a kis- és középvállalkozásoknak rendelkezésre álló hiteleket, valamint a közbeszerzési törvény módosítását, amelynek nyomán az eljárásokban olyan magyar cégek is jó eséllyel indulhatnak, amelyek korábban nagyságuk, tőkeerejük miatt erre nem voltak képesek.

Puskás Imre a további pozitív lépések között szólt az adminisztrációs terhek csökkentéséről és a vállalkozói zónák kialakításáról. Végül elmondta, hogy a 2014 és 2020 közötti időszakban a Magyarországnak szánt európai uniós pénzek felhasználásában jelentős változás várható, a tervek szerint ugyanis a következő hét évben a források 60 százalékát közvetlenül gazdaság- és vállalkozásfejlesztésre fordítják, ami várhatóan a foglalkoztatás komoly bővülésével jár majd.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2013. február 20. 22:27
"Fidesz: Megerősödtek a vállalkozások" Kár, hogy ezt a feleségem kis élelmiszerboltja már nem tudta kivárni, és tavaly be kellett zárni. Pedig már csak egy fél évet kellett volna kitartania!
magnamater
2013. február 20. 18:07
A FIDESZNEK ez a téves eszméje okozta, hogy újabb terhet raktak a kisvállalkozókra -
Samsa
2013. február 20. 15:14
"Paff, a bűvös sárkány, senkitől se félt Álomország tengerpartján játékok közt élt."
becike4
2013. február 20. 13:57
Megerősödtek a vállalkozások. Nem megszorítás. Nem lesz áthárítva. Megvédjük a nyugdíjat. Ne az emberek fizessék meg. Gyorsnaszád. Tündérmese. Nem tandíj. Kurva anyátokat.Egy vállalkozó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!