Ezentúl havonta kapnak bért a közmunkások

2013. február 14. 18:40

Nyolc- és hatórás foglalkoztatási formában folytatódik a Start munkaprogram, az érintettek bérét pedig havonta utalják a továbbiakban – tájékoztatott a kormány szerdai döntéséről a Belügyminisztérium.

2013. február 14. 18:40

A közlemény szerint a kormány áttekintette a tavalyi közfoglalkoztatási program végrehajtását, és megállapította, hogy sikeres volt, kellő mértékben hozzájárult az elmaradott térségekben a foglalkoztatás növeléséhez, és – értékteremtés révén – gyarapította az ország javait. A tárca jelezte: a kormány döntött arról, hogy a Start munkaprogramot 2013-ban az előző évi közfoglalkoztatás mintájára folytatni kell, és a nyolcórás foglalkoztatási forma továbbra is túlsúlyban lesz a hatórás foglalkoztatás mellett.

A tájékoztatás szerint a kormány felmérte a bérfizetés gyakoriságának kérdését is, eddig heti vagy havi rendszerességgel kaptak fizetést a közfoglalkoztatottak. A felmérés eredménye szerint az érintettek a havi bérfizetést részesítik előnyben, ezért a kormány döntött arról, hogy havonta utalják a béreket.

A közfoglalkoztatási programok idei végrehajtását a kormány három hónapon belül ismét áttekinti.
 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2013. február 15. 08:14
Egy évben három hónapot "dolgoznak". Aki látta már őket "munkában", tudja, hogy a legnagyobb pénzkidobás ez az egész.
fairy tale
2013. február 15. 06:39
Helyes! Elgépezik azt a komoly összeget, amit hetente kajára kaptak volna.A havi fizetés gátat szab ennek, és az éhhalál gyorsítását célozza.
=nessuno=
2013. február 14. 21:58
Persze....minél ritkábban fizetnek, annál jobb.:D:D:D Ekkora baromságot. Felmérték...bizonyára a Nézőpont újabb megrendelése.:))
devlaci2
2013. február 14. 19:40
Csibész Viktor zsákutcát mutat Európának http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/02/szar-gazdasag-zsenialis-taktika.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!