Éhségmenet indult Szabolcsból Budapestre

2013. február 02. 10:46

Negyven Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei demonstráló indult útnak Nyíregyházáról Budapestre szombaton. A döntéshozók figyelmét szeretnék felhívni a szerintük egyre nagyobb arányú elszegényedésre.

2013. február 02. 10:46

Az „Éhségmenet” tiltakozó akció keretében negyven Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei demonstráló indult útnak Nyíregyházáról Budapestre szombaton, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét a szerinte egyre nagyobb arányú elszegényedésre.

 
A nyíregyházi városháza előtti téren gyülekező, Munkát, Kenyeret! feliratú transzparenseket és zászlókat kezükben tartó tiltakozókhoz hatvan, velük szolidaritást vállaló ember is csatlakozott, aki tapssal búcsúztatta a zuhogó esőben 260 kilométeres útra indulókat.
 
Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta az induláskor, hogy február 11-én, a parlament tavaszi ülésszakának első napján „11 megye tiltakozói olyan hangerővel követelnek majd munkát és kenyeret az Országgyűlés épülete előtt, amelybe beleremegnek az ülésterem ablakai”.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. február 02. 12:48
egy menet már gyün arra alá baranyábúl, ezek a nyírségből! kellene egy békésből, meg egy vasból!!!
balbako_
2013. február 02. 12:16
Nyakó a 37 milliójából jóllakathatja az éhezőket akiket ők hoztak létre, de akkor elmarad a cirkusz. Amúgy éppen Szabolcsban majd' 100 olyan körzetet hozott létre a kormány, ahol adókedvezménnyel ösztönzik a vállalkozókat munkaalkalom teremtésre.
Julismama2
2013. február 02. 12:10
Kiváncsi lennék, hogy a menetelők közül hányan utasították vissza, vagy meg sem próbálták a közmunkát, az elmúlt években hány helyen próbálkoztak munkát találni (nem 1 km-es körzetben), hány menetelőtől vonták meg a családi pótlékot vagy függesztették fel, mert a gyerek nem jár rendesen iskolába.... Hány menetelőnek van parlagon a kertje.
potyka
2013. február 02. 12:00
Nyakó egy fasz! a tényeken ez nem változtat. Egy magában menetelhetne ha nem lenne ilyen barom fityiszt kormány!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!