Bajnaiék Európa legmagasabb szja-kulcsát vezetnék be Rogán szerint

2013. február 24. 12:31

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint Bajnai Gordon programja Európa legmagasabb személyijövedelemadó-kulcsát vezetné be Magyarországon, a 2009-es adórendszer visszaállításával pedig kétmillióan járnának rosszul.

2013. február 24. 12:31

Rogán Antal vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Haza és Haladás Egyesület gazdasági programja visszahozná az adójóváírást, de összességében pozitív szaldójú szja-átalakítást javasol. A Fidesz szakértők bevonásával elkészített számítása szerint ez – ha nem akarják rontani a költségvetés pozícióját - csak úgy valósítható meg, ha a második szja-kulcs „legalább 48 százalék”. 

 
„Ha szó szerint vesszük a programját, akkor Bajnai Gordon Európa legmagasabb adókulcsának a bevezetésére készül” – mondta a frakcióvezető. Hozzátette: a másik lehetőség az, hogy az adórendszer átalakításával Bajnaiék rontanák a költségvetés egyenlegét. A fideszes politikus szerint ráadásul a 48 százalékos második adókulcs jövedelemeltitkolásra ösztönözne, munkára viszont nem. Rogán Antal arról is beszélt, hogy a Bajnai Gordon által tervezett adórendszer „kísértetiesen hasonlít” arra, ami miniszterelnöksége idején, 2009-ben működött, akkor pedig – például a félszuperbruttó miatt – 1 millió 850 ezren több adót fizettek a mainál. Szerinte így a 2009-es adórendszer visszaállítása csaknem kétmillió embernek jelentene adóemelést.

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Yuing
2013. február 25. 08:04
Te mocsok, egy igaz szavad sincs ! Elindult a fidesz hazugság kampánya.
=nessuno=
2013. február 25. 00:39
Ne azzal foglalkozzatok, hogy Bajnai mit csinálna!! Igyekezne a mocskot eltakarítani utánatok valahogy...
devlaci2
2013. február 25. 00:16
na most mi lesz publicisták?! http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/02/na-most-mi-lesz-pajtasok.html
gebasz
2013. február 24. 23:16
mentem aludni. jó éjt mindenkinek, azoknak is akik itt fogják b@szni a rezet még hajnal 3kor is :) ne idegeskedjetek, ne bántsátok egymást! azok ott fennt úgyis mindannyiunkat hülyének néznek :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!