Az LMP is egyetért az éhségmenettel

2013. február 05. 15:51

A Párbeszéd Magyarországért Párt után az LMP is támogatásáról biztosította az éhségmenetet. Mint írják, az akció mellett már a tavalyi évben is kiálltak.

2013. február 05. 15:51

A PMP–hez hasonlóan az LMP is arról írt, hogy az ország több pontján csatlakoznak képviselőik az éhségmenethez, ezzel is kinyilvánítva szolidaritásukat a „tisztességes közmunkabért és igazságosabb közteherviselést” követelőkkel.

Mint az LMP szóvivői közleményükben írták, „a minimálbérnél alacsonyabb közfoglalkoztatási bérminimum az alapvető jogok biztosa szerint is sérti az egyenlő bánásmód követelményét, ezért álláspontja szerint szükséges, hogy az fokozatosan emelkedjen a minimálbér szintjére”. Szél Bernadett, Csiba Katalin és Heltai László leszögezte azt is, hogy hamarosan az Alkotmánybíróság is határozatot hozhat abban az ügyben, amelyben a párt segítségével az Ab-hez fordult egy közmunkás, „kérve a közmunkabér szabályozásának alkotmányos felülvizsgálatát”.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2013. február 05. 17:57
Legközelebb a búcsújáró lepkék hernyóinak vándorlásához,meg a sásksjáráshoz is csatlakoznak.Sőt,amerre elhaladnak,mindenütt kiírja az ÁNTSZ-vigyázat!Éhségjárvány veszély!
devlaci2
2013. február 05. 17:30
Mit szólnak a magyar politikusok a Tabloid Schmuck újjászületéséhez? Nézd meg őket! http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/02/megkerdeztuk-oket.html
silvester
2013. február 05. 17:27
Láncos kutyák kisérjétek a hízott malacokat az úton,ne hogy még bajuk essék és belüket kieresszék.Csupán kivácsiságból,megnézvén mit is ettek.
nyugalmazott tanár
2013. február 05. 17:18
És kit érdekel ma már, hogy mit hablatyol ez a törpepárt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!