Az egyetem szabaddá tesz

2013. február 09. 14:48

Videóba foglalta a hallgatók hatpontos követeléseit azok indoklásával együtt a Humán Platform.

2013. február 09. 14:48

1. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!

2. A keretszámokat állítsák vissza legalább a 2011-es szintre!

3. Állítsák le a forráskivonásokat, kompenzálják az elvonásokat!

4. Töröljék el a hallgatói szerződést!

5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!

6. Hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba!

 

A hallgatók által megfogalmazott fenti hat pont mellett érvelnek a videóban megszólaló fiatalok, tanárok és szülők.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. február 11. 02:08
Végignéztem a videót, és ez a hat pont továbbra is lófasz. Egyetlen értékelhető követelés van benne, az, hogy a kormányzat állítsa vissza a 2011 előtti állapotokat. Ez két pont, de simán egybevonható, mert lényegében ugyanaz: A régi keretösszegeket a régi felhasználási feltételekkel. Ebben nincs semmiféle reform, ez szimpla restauráció. A többibe bármit bele lehet magyarázni, konkrétumok nélküliek, komolytalanok.
Vanília
2013. február 11. 01:49
eszembe nem jutott volna, hogy km-pénzt kapnak
ciseaux
2013. február 10. 19:59
1. Követeljük a köz- és felsőoktatá.....nem épp az a "baj", hogy megkaptátok? 2. A keretszámokat állítsák vissza....kevesebb a jelentkező, több a diplomás munkanélküli... 3. Állítsák le a forráskivonásokat...Ezt 2002-ben kellet volna elkezdeni. Most mehet és leláncolva éhségsztrájkolhat mindenki az IMF-kirendeltség előtt. 4. Töröljék el a hallgatói szerződést...Irány a privát oktatási szektor és a mesés ingyen egyetem-diploma ott, ahol úgy is emigránsok szeretnétek lenni, spóroltok a nyeltanuláson is! 5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát....Egyikőtök sem tudja, mi az az egyetemi autónómia. 6. Hátrányos helyzetű családokból is...Kipipálva!
cirmicica
2013. február 10. 18:22
1.ez megvan, nem tetszik? 2.miért pont ez az év a szimpi? 3.amint lesz rá elég pénz 4.ha neked csak azért kell az ingyen diploma,hogy leléphess, kezdd rögtön ezzel. 5.értelmezés kérdése 6.eddig is bekerültek, de milyen hátrányra goldoltok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!