Új jegybankelnök: nem a negatív forgatókönyvvel számolnak az elemzők

2013. január 23. 12:28

Londoni elemzők szerint várhatóan nem a piac által erősen negatívnak tekintett forgatókönyv valósul meg az új jegybankelnök személyét illetően.

2013. január 23. 12:28

Várhatóan nem a piac által erősen negatívnak tekintett forgatókönyv valósul meg a Magyar Nemzeti Bank élén hamarosan esedékessé váló vezetőváltás során – jósolták szerdai előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők. A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni globális piacelemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) felzárkózó gazdaságokkal foglalkozó szakértői befektetőknek összeállított elemzésükben közölték, hogy négy forgatókönyvet tartanak lehetségesnek.

Az erősen negatív változat egy olyan MNB-elnök kiválasztása lenne, aki „egyértelműen a politikát képviseli”, és gazdasági szakértelme gyenge. Az „enyhén negatív” forgatókönyv „gyenge” MNB-elnök, de két magasan képzett, független alelnök kinevezése lenne. Az „enyhén pozitív” hatású forgatókönyv alapján csak az új MNB-elnök lenne meglehetősen függetlennek tekinthető, a legjobb megoldást pedig három magas képzettségű, független jelölt kiválasztása jelentené az MNB-elnöki és a két alelnöki posztra.

A Bank of America-Merrill Lynch londoni elemzői a két köztes forgatókönyv valamelyikét nevezték a legvalószínűbbnek, de szerdai elemzésükben közölték: véleményük szerint a növekedés ösztönzésének kényszere miatt nőtt a „gyenge” jelöltek kinevezésének kockázata.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2013. január 23. 15:55
A szóban forgó londoni elemzőknek sajnos ez a munkájuk, márminthogy befektetői szemmel igyekeznek elemezni a KKE-régió fejleményeit. Ha az elemzéseik segítségével jó befektetési tanácsot adnak ügyfeleiknek, akkor jól végzik a munkájukat, ha nem, nem. Ez ilyen egyszerű. No persze ügyfeleik között lehetnek olyan nagyobb alapok is, amelyek a történésekre adott reakciójukkal önmaguk is képesek befolyásolni a forint árfolyamát, az állampapírok kamatszintjét.
impertinent
2013. január 23. 14:20
Verset írok mindenáron, Ahogy elmegy kicsi párom, Gépem elé ülök, s írok, Ti meg velem együtt sírtok, Mert a rímek dülöngélnek, A szavaim külön élnek, Csak nem akar öszeállni, pedig szeretném meghálálni, és veletek egütt kárálni: Süt a nap az országunkra, Nem kell nekünk EU mustra, Nem kell kölcsön, nem kell tanács, Minden asztalon lesz fonott kalács, Lesz majd munka, s lesz majd bére, Ne gondoljunk a hétvégére, Piros pötyös segggel várjuk, Mi Bajnait ki nem álljuk, Mit hoz számunkra e rendszer. Talán túléljük, ez egyszer.
Vén Csataló
2013. január 23. 13:41
A legeegeslegeslegeslegpozitívabb forgatókönyv pedig az lenne, ha a Magyar Nemzeti Bankot úgy ahogy van, tokkal vonóval átvenné a Goldman Sachs. Ugyebár.
ördöngös pepecselés
2013. január 23. 12:51
juj de izgalmas
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez