RMDSZ-es tanácsadója lesz Victor Pontának

2013. január 05. 10:57

Frunda György a román miniszterelnök személyes tanácsadója lesz jogi, kisebbségi és külpolitikai kérdésekben. Victor Ponta leszögezte: ez egy miniszterelnökként adott jelzés a kisebbségi jogok garantálásáról.

2013. január 05. 10:57

Victor Ponta román miniszterelnök személyes tanácsadója lesz jogi, kisebbségi és külpolitikai kérdésekben Frunda György, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) egyik legismertebb politikusa – jelentette be egy péntek esti tévéműsorban a román kormányfő. „Az RMDSZ ellenzékben van. Miniszterelnökként és nem a Szociálliberális Szövetség (USL) vezetőjeként döntöttem arról, hogy jelzést adok: nem az RMDSZ-szel való együttműködésről, hanem a kisebbségi jogok garantálásáról” – nyilatkozta Ponta.

Frunda György, aki a decemberi választásokon nem jutott szenátori mandátumhoz, az MTI-nek elmondta: a kormányfő már a választások után felajánlotta neki a posztot, amelynek elfogadásáról az érintett az RMDSZ elnökével is egyeztetett.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. január 05. 16:04
kérdem én, miért nem csapkodjuk az EU asztalát, a mocskos szlovákok miatt, azaz a kettős állampolgársága kérdésében, olyan kurva nagy kuss van... ez a csókát meg lássuk mit tesz, azt cselekményei alapján itéljük meg, ne előre, persze lehetnek előítéletek, azt mit kezdtek velük? így jobb?
Panzergeneral
2013. január 05. 14:21
Most valahogy nem látok egyetlen olyan kommentelőt, ki az Rmdsz mellett kardoskodna? Remélem csak azért van ez, mert felnyilt a hályog a szemükről. Gigi Frundáról pedig egy apróság: amikor 1989-ben Tőkés Lászlót kilakoltatási perbe fogta a román állam, ő előszőr Frundát kereste meg, hogy vállalja el védelmét. A "bátor harcos" természetesen visszaútasitotta a védelmet, mondván, hogy nem fog Románia törvényei ellen cselekedni. Tőkés ekkor fordult Kincses Elődhöz, ki maradéktalanul el is vállalta a védelmet. Miután megtörtént a rendszerváltásnak nevezett puccs Romániában, Frunda kétségbe volt esve, hogy most ő háttérbe lesz szoritva és Kincses fog minden babért learatni. Ehelyett látjuk mi történik: Kincses kiszoritva (évekig még Romániából is), Gigi meg él és virul.
Ursa Maior
2013. január 05. 11:39
"hanem a kisebbségi jogok garantálásáról" Azért kíváncsi leszek majd ezekre a garanciákra a közigazgatási reformnál például.. Remélem az RMDSZ ahhor már nem fog asszisztálni! - ha már egyszer a kormányzással ilyen csúnyán megetették őket..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!