Német romák: Orbán határolódjon el Bayertől!

2013. január 15. 19:43

Elhatárolódásra szólította fel Orbán Viktort Bayer Zsolt január 5-én megjelent cikkével kapcsolatban a Német Szintik és Romák Központi Tanácsának elnöke.

2013. január 15. 19:43

Romani Rose a szervezet közleménye szerint a magyar miniszterelnöknek a hétvégén elküldött levelében arra kérte Orbán Viktort, hogy kezdeményezze Bayer Zsolt kizárását a Fideszből, jelezve ezzel elhatárolódását a publicista rasszista kijelentéseitől. A kormánynak meg kell védenie a roma kisebbséget a „rendkívül súlyos támadástól”, amelyet Bayer cikke jelent – emelte ki levelében Romani Rose.

A németországi szinti és roma közösségeket összefogó szervezet vezetője „iszonyattal és felháborodással” olvasta a nácik nyelvezetére emlékeztető és a roma népcsoport egésze ellen gyűlöletet keltő cikket – idézett a szervezet a levélből, amely szerint Bayer az írásában „megtagadja az egész kisebbség emberi méltóságát és létjogosultságát”, és megnyilvánulása a Fidesz álláspontjaként értelmezhető.

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2013. január 16. 23:09
Ha "elitünk" nem söpörné rendszeresen szőnyeg alá a cigánybűnözést, akkor ilyen esetek nem fordulhatnának elő. Elég lenne nem eltitkolni a tettesek hovatartozását, azaz nevén nevezni a dolgokat, és konkrét statisztikai adatokkal bizonyítani.
CzudarMiska
2013. január 16. 17:40
Hej ha én is úgy beszélném a német nyelvet,mint a Németországon élősködő cigányok! Felszólították a magyar miniszterelnököt. No ez kedves tőlük. A fajtestvéreiket is felszólíthatnák már erre-arra.Gondolok itt a becsülettel végzett munka,normális életvitel,stb. Az egyszerűség kedvéért megtanítandó lehetne a Tíz Parancsolat. Úgy hallom,már Kanada is rasszista lesz. Legújabban nem szeretne cigány bevándorlókat.Ez már szinte nácizmus!Miért is ne támogassa a gazdag Kanada a szegény cigányokat? Jó-jó,néha kicsit lopnak,rabolnak.Időnként be-betörnek,esetleg egy kicsit gyilkorásznak. Amúgy a békésebb időkben semmi rosszat nem tesznek. Üldögélnek a kocsmában,énekelgetnek,táncolnak és szorgalmasan várják a "szocialista" segélyt.Ezek után már féltem Kanadát.Mit fognak ezek kapni!
liberálzöld.
2013. január 16. 08:29
Orbán inkább Magyarországtól határolódjon el. Jó messzire.
mustármag
2013. január 16. 08:01
Határolódjanak el a sok bűnöző romától aztán szólítgassanak fel bárkit bármire
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!