LMP: Az állam vagy az önkormányzat álljon helyt a közbeszerzések kifizetéséért!

2013. január 25. 12:28

Az LMP módosító javaslatot nyújt be a közbeszerzési törvényhez, amellyel azt akarják elérni, hogy az állam vagy az önkormányzatok a közbeszerzések során álljanak helyt a jogos bér és díjkövetelésekért.

2013. január 25. 12:28

Schiffer András parlamenti frakcióvezető Várnai László önkormányzati képviselővel közös pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: nem lehet azért egzisztenciális bizonytalanságban tartani a tényleges munkát elvégző embereket, mert egy állami vagy önkormányzati szerv nem kellő gondossággal választotta ki a közbeszerzés fővállalkozóját.

A politikus elmondta, hogy a párttársával, Szél Bernadettel közösen készített törvényjavaslat szerint az államnak vagy az önkormányzatnak a kötelező legkisebb munkabér kétszereséig kellene helytállnia a kifizetésekért. Várnai László a javaslat kapcsán arra a múlt heti esetre hívta fel a figyelmet, amikor az LMP zuglói önkormányzat előtt tartott sajtótájékoztatóján több vállalkozó is megjelent. Ők alvállalkozóként vettek részt óvoda, illetve bölcsőde felújításban, de négy hónapja nem kapták meg az ezért nekik járó bért a fővállalkozótól.

A kerületi képviselő azt mondta, hogy az önkormányzat egy olyan fővállalkozót bízott meg a közbeszerzésen, akinek „se pénze, se munkavállalói” kapacitása nem volt a munka elvégzéséhez. Schiffer András hozzátette, nem ez az első ilyen eset, mert a Megyeri híd építésekor is az alvállalkozók fizették meg a kialakult pénzügyi vita árát.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. január 25. 15:25
Ma lump nap van!!!
ördöngös pepecselés
2013. január 25. 13:45
kár hogy ugyanez az LMP a Megyeri híd tolvajaival szeretne alkotmányozni hülyék azért nem vagyunk
Csigorin
2013. január 25. 13:30
Az egy dolog hogy az allam sokszor kesesben van az altala megrendelt munka kifizetesevel. De az a kulonosen pofatlan es tenyerbemaszo, hogy az AFA-t azt koveteli azonnyomban a kiallitott szamla utan, holott meg nem kapta meg a szerencsetlen vallalkozo a penzt amibol adoznia kellene...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!