La Repubblica: Kelet-Európában a magyar melegek helyzete a legrosszabb

2013. január 29. 15:00

A berlini fal leomlott, „a homofóbia, a diszkrimináció, az előítéletek és a mássággal szembeni gyűlölet fala még nem” – írja az olasz napilap. A La Repubblica cikke szerint a legriasztóbb helyzet Orbán Magyarországán van.

2013. január 29. 15:00

A magyar melegek helyzetét tartja a legrosszabbnak Kelet-Európában a La Repubblica olasz balközép napilapban kedden megjelent tudósítás, amely a térség országaiban élő meleg közösségek problémáiról írt. A melegek rejtőzködnek Kelet-Európában című cikk szerzője, Andrea Tarquini, az olasz balközép napilap berlini és közép-kelet-európai tudósítója szerint Varsó központjában „normális dolog kéz a kézben sétáló melegpárt látni”, de vidéken félnek a „náci skinheadektől, a fundamentalista katolikusoktól és Kaczynski népnemzeti híveitől”.

A berlini fal leomlott, „a homofóbia, a diszkrimináció, az előítéletek és a mássággal szembeni gyűlölet fala még nem” – fogalmazott a cikk, hangsúlyozva, hogy „a legriasztóbb helyzet Orbán Magyarországán van”. A La Repubblicának Dombos Tamás, a Háttér Társaság a Melegekért aktivistája úgy nyilatkozott, hogy Magyarország az egész térségben élen járt a melegjogi védelemben, most viszont „tendencia változás” következett be. „A Fideszben még nem beszélnek ellenünk, de homofóbiájuk előtűnik” – mondta Dombos, aki szerint az Orbán-kormány „szalámitaktikával apránként veszi el a jogokat”. Európa hallgatása sem segít, „jobban kellene felügyelniük a jogvédelmet, a miénket is” – tette hozzá.

A napilap a Magyar Gárda és a KDNP ifjúsági tagozatának „buzi ellenes tüntetéseit említette. A magyarok 58 százaléka nem akar meleg szomszéd mellett élni, 49 százalékuk meleg kolléga mellett dolgozni - írta a La Repubblica. A szintén melegjogi aktivista Kuszing Gábor szerint Budapesttől távol, vidéken „a félelem még nagyobb”. Egyedül az európai melegszervezetek segíthetnek, mivel „az Európai Bizottságot és az Európai Parlamentet keleten arrogáns idegen elnyomónak tartják” – hangoztatta Krystian Legierski, a lengyel Lgbt melegjogi szervezettől.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2013. január 29. 18:48
Hogy is írta Szolzsenyicin? 'Sztalin táborba küldte a homoszexuálisokat és az eszperantistákat. Érthetetlen, mi baja lehetett az eszperantistákkal?'
Arivistus
2013. január 29. 18:37
"Kelet-Európában a magyar melegek helyzete a legrosszabb..." ...és Kelet-Európában itt a legalacsonyabb az AIDS elterjedtsége.
justiceforhungary
2013. január 29. 18:31
1.Magyarország Közép-Európában, a Kárpát-medencében fekvő, tengerparttal nem rendelkező ország. Az országot északról Szlovákia, északkeletről Ukrajna, keletről és délkeletről Románia, délről Szerbia és Horvátország, délnyugatról Szlovénia, nyugatról Ausztria határolja. wiki Nos hogy ezt tisztáztuk akkor lássuk Kelet-Európát : 2. http://karpatinfo.net/cikk/kriminalis/melegeket-vertek-bukarestben 3. http://www.hir24.hu/kulfold/2012/06/14/kodobalasra-szolitott-fel-a-pap/
balbako_
2013. január 29. 18:22
Még jó, hogy Európa többi országában meleg fogadtatásban részesülnek. Világ melegei egyesüljetek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!