Hoffmann: Nem akarjuk elsorvasztani a felsőoktatást

2013. január 30. 09:56

A felsőoktatási intézmények elvonásait 27 milliárddal kompenzálná a kormány. Hoffmann Rózsa szerint a tavaly év végi zárolások sehol sem okoztak működésbeli gondot, sehol sem kellett bezárni egyetemeket. Mint fogalmazott, az elvont milliók kétségkívül „fejtörést okoztak”, de „mindenki túlélte”.

2013. január 30. 09:56

A felsőoktatási intézmények korábbi elvonásait a kormány 27 milliárd forinttal tervezi kompenzálni – nyilatkozta az oktatási államtitkár a szegedma.hu-nak. Hoffmann Rózsa a portálnak egy Szegeden tartott keddi fórum után elmondta: a kormánynak nem célja elsorvasztani a felsőoktatást, éppen ellenkezőleg, támogatni akarja. Hangsúlyozta: a szegedi egyetem 4,2 milliárd forintos korábbi költségelvonását is kompenzálni fogja a kormány által korábban megígért támogatás.

Azzal kapcsolatban, hogy az oktatásért felelős minisztérium és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának múlt heti megállapodása szerint azon a 16 szakon is indítanak államilag finanszírozott képzést, ahol eredetileg nem tervezték, több egyetem jelezte: a várható nagyon magas ponthatárok miatt hátrányba kerülnek a vidéki intézmények. Ezzel összefüggésben az államtitkár hangsúlyozta: a legjobbak állami ösztöndíjjal tanulhatnak, és meg kell várni a felvételiket, amikor is ismertté válnak a ponthatárok.

Hoffmann Rózsa úgy értékelte, hogy a tavaly év végi zárolások sehol sem okoztak működésbeli gondot, sehol sem kellett bezárni egyetemeket. Az elvont milliók kétségkívül „fejtörést okoztak”, de – mondta – „mindenki túlélte”.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hammer smashed face
2013. január 30. 15:12
ja még 1 idézet a mai nap híre: "A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint túl sokat költ a kormány oktatásra, ezért fog elszaladni a 2013-as hiány. Egészen a legutóbbi napokig viszont mást sem lehetett hallani a független és befolyásmentes hallgatói-oktatói-hálózati szervezetektől, hogy több pénzt az embereknek, több pénzt az oktatásnak." Akkor most mi is legyen?
hammer smashed face
2013. január 30. 14:26
Egyszer menjetek el kedves irógatók egy egyetem közelébe és nézzétek meg kik járnak oda. vajon milyen eredménnyel kerültek be oda?
StG
2013. január 30. 12:50
Esetleg nem kompenzálni kellene, hanem előbb átgondolni, és nem elvonni.
pierre bayle
2013. január 30. 12:47
néha azt hiszem, hogy kifejezetten provokálnak, azt várván, hogy valami különösen agresszív mondat jöjjön ki az egyetemi polgárok torkán válaszul - s akkor lesz mire hivatkozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!