Balog visszautasította Lenhardt uszítását

2013. január 25. 11:41

„A holokauszt-iparnak mindig jut pénz?” címmel tett fel írásbeli kérdést a Jobbikból kizárt Lenhardt Balázs Kövér László házelnöknek. Válaszában Balog Zoltán visszautasította a kérdésfeltevést.

2013. január 25. 11:41

Az ex-jobbikos képviselő azt sérelmezte, hogy idén és és jövőre 50-50 százalékkal növelik a holokauszt túlélőinek járandóságát, miközben nem emelik „a magyar hadisírok, háborús emlékhelyek gondozására szánt összeget”. Lenhardt feltette a kérdést, hogy mikor fog a magyar mártíroknak csak a töredéke is jutni, mint a holokauszt áldozatainak – utóbbi megnevezést pedig idézőjelbe tette a képviselő.

Balog válaszában azt írta, „ez a hangnem elfogadhatatlan egy magyar országgyűlési képviselőtől”, és a magyar kormány számára minden honfitárs egyaránt fontos, határon innen és túl is. Balog megemlítette, hogy nem kizárólag a holokauszt áldozatainak járadékát emeli a kormány, „hanem minden olyan magyar polgár juttatását, akik tartós időtartamú szabadságelvonást szenvedtek el a XX. századi kommunista és nem kommunista diktatúrák áldozataként”.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2013. január 25. 22:44
Ha egy kérdésre nem tudnak, vagy nem akarnak válaszolni, mert kínos a számukra, akkor rögtön jön az uszítás, a kirekesztés, vagy az antiszemitizmus vádja.
orion
2013. január 25. 21:14
„hanem minden olyan magyar polgár juttatását, akik tartós időtartamú szabadságelvonást szenvedtek el a XX. századi kommunista és nem kommunista diktatúrák áldozataként”. Akkor, ha jól értem, ez a szovjet hadifogságban töltött időre is vonatkozik. Na majd figyelem a papa nyögdíját.
jégecet
2013. január 25. 13:10
Mindeközben: "Nyílt levélben szólította fel Tarlós István budapesti főpolgármestert Schmuck Andor, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke és Horváth Csaba, az MSZP alelnöke, hogy a római Colosseum fényeinek lekapcsolásával egy időben Budapesten kapcsoltassa le a Parlament és a Hősök tere díszvilágítását is a Jobbik antiszemita megjegyzései elleni tiltakozásként."
pimepime
2013. január 25. 13:03
Ok! Tegyük fel, egyenlő mértékben 50%-kal emelték meg "minden olyan magyar polgár juttatását, akik tartós időtartamú szabadságelvonást szenvedtek el a XX. századi kommunista és nem kommunista diktatúrák áldozataként”. Már csak azt szeretném tudni, hogy mennyi a megemelésre kerülő alapösszeg? Ugyanannyi, vagy a zsidók szenvedései több pénzt érnek nekünk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!