Átvállalja az állam Tapolca adósságának hatvan százalékát

2013. január 09. 09:24

A város fideszes polgármestere közölte, az önkormányzatnak 1,6 milliárd forint értékű svájcifrank-alapú kötvénye és 200 millió forintalapú hitele van.

2013. január 09. 09:24

Császár László elmondta: ezek fejlesztési alapok, amelyek az európai uniós pályázatok önrészeihez, intézményfejlesztésekhez szükségesek, működési hitele nem volt városnak.

Hozzátette: a napokban a Tállai András önkormányzati államtitkárral folytatott egyeztetésen kiderült, hogy az összesen 1,8 milliárd forintos hitel hatvan százalékát biztosan átvállalhatja az állam, ám ha az önkormányzat hitelt érdemlően bizonyítani tudja, hogy ennél nagyobb támogatásra jogosult, erre is lehetőség van.

A polgármester úgy vélte: az önkormányzati adósságrendezés a legnagyobb segítség a rendszerváltás óta az önkormányzatoknak.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2013. január 09. 10:23
...na és Esztergom? Mikor jut el oda tállay tsz-elnök úr?
liberálzöld.
2013. január 09. 10:02
Okos volt, aki erőn felül költekezett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!