Minden pályázó önkormányzat kapott támogatást a BM-től

2012. december 19. 14:02

Önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok kaptak támogatást a Belügyminisztériumtól 27 milliárd 996 millió forint értékben.

2012. december 19. 14:02

Minden pályázó, 1637 önhibáján kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzat kapott támogatást a Belügyminisztériumtól 27 milliárd 996 millió forint értékben – jelentette be Tállai András, a tárca önkormányzati államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján. Az érintett önkormányzatokhoz szerdán vagy csütörtökön érkezik meg az elnyert összeg.

A kormány egyedi kérelmekre 37 önkormányzatnak további 32 milliárd 906 millió forint támogatást is biztosít, amelyből egyebek mellett uniós beruházások önerejét egészíthetik ki, likviditási helyzetüket javíthatják az érintettek. Tállai András összegzése szerint idén 1784 önkormányzat több mint 75 milliárd forint kormányzati támogatáshoz jutott, és az adósságkonszolidáció ezen felül további 80 milliárd forinttal járul hozzá az ötezer lakosúnál kisebb helyhatóságok pénzügyi stabilitásához.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2012. december 19. 14:45
A kormány rendületlenül megy minden szinten az adóságcsapdából való kikerüléséért. Azt gondolom, hogy ezek az intézkedések ami nem közvetlen a zsebekbe mennek, de mégis a társadalomhoz jutnak el és javitják az emberek helyzetét is. Mivel az őnkormányzatok a helyben a lakosság felé nyujtott szolgáltatásaival személy szerint a lakoságot érintik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!