LMP: A kormány erkölcsileg megbukott

2012. december 07. 13:52

Az LMP szerint Semjén Zsolt plágiumügye több más tényező mellett az Orbán-kormány morális bukását bizonyítja.

2012. december 07. 13:52

Az LMP szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szociológiai szakdolgozatának ügye újabb bizonyíték arra, hogy Orbán Viktor kormánya morálisan megbukott– mondta Karácsony Gergely, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus kérdésre válaszolva úgy vélte: az Orbán-kormány morális értelemben vett bukása kész tény, mert a kabinet az azeri gyilkos kiadásával, korrupciós ügyeivel” és a társadalom akaratával folyamatosan szembe menő” kormányzásával már rég letette a névjegyét. Semjén Zsolt ügyével a közvélemény újabb bizonyítékot kapott arra, hogy az Orbán Viktor vezette kormány morálisan lejáratta magát, megbukott - értékelte Karácsony Gergely.

Szerinte Semjén Zsolt „minimum” egy nagy bocsánatkéréssel tartozik a magyar közvéleménynek, tekintettel arra, hogy korábban folyamatosan cáfolta azokat az információkat, amiket most megerősített az egyetemi vizsgálat. Karácsony Gergely jelezte, az ELTE azért nem tud az ügyben további vizsgálatot folytatni, mert nincs olyan jogi szabályozás, ami alapján ennek a következményeit le lehetne vonni. Pénteken sajtótájékoztatón jelentették be, hogy nem lesz további vizsgálat az ELTE társadalomtudományi karán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szociológiai szakdolgozata ügyében, ugyanakkor a háromtagú vizsgálóbizottság megállapította, hogy „súlyos tudományetikai vétség történt”; nagyon jelentős szövegegyezés található a szakdolgozat konzulense, Molnár Attila Károly később publikált írása és Semjén Zsolt szakdolgozata között.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rogananti
2012. december 08. 10:29
Most őszintén, valaki kinézte a semjénből, hogy maga írta a szakdolgozatát? Nekem az a meglepő, hogy van neki. A következő gondolatom az, hogy ki nem szarja le ezt a pojácát. Beszéljük az inverz gazdasági növekedésről. (Most kezdem megérteni, hogy miért volt szempont a Németh Lászlónénál, hogy nincs diplomája.. :))
lynx
2012. december 07. 19:47
Itt az idő nagytakarítást csinálni az egyetemek fura urai között.
OrangeOrder
2012. december 07. 16:29
Semjén is marad. Ajánlom: http://orangeorder.blog.hu/2012/12/07/nyugi_semjen_marad
kjkj945
2012. december 07. 15:33
""agyon jelentős szövegegyezés található a szakdolgozat konzulense, Molnár Attila Károly később publikált írása és Semjén Zsolt szakdolgozata között."" És akkor nem mak plagizált semtől????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!