Kovács László: A szocialisták a válság terheit igazságosan osztanák el

2012. december 08. 12:16

Kovács László szerint a szocialisták – a konzervatív politikai erőkkel ellentétben – a válság terheit igazságosan osztanák el a társadalomban. A korábbi szocialista külügyminiszter és uniós biztos ezt nevezte a két politikai oldal közötti különbségnek pártja Európa-politikai tagozata és a Táncsics Mihály Alapítvány szombati, budapesti konferenciáján.

2012. december 08. 12:16

Az Európai Szocialisták Pártjának elnökségi tagja köszöntőjében abszurdnak nevezte a kérdésfeltevést arról, van-e elfogadható élet Magyarország számára az Európai Unión kívül, emlékeztetve arra, hogy a kérdést már Orbán Viktor miniszterelnök is megfogalmazta.

Kovács László azt mondta: bár vannak, akik nem mennek el addig, mint az egyik politikai erő a parlamentben, amely rendszeresen a kilépést szorgalmazza, de provokatív és arrogáns nyilatkozataikkal hiteltelené teszik és elszigetelik az országot az unión belül, és úgy próbálják az ország érdekeit képviselni, mint ha nem is tagok, hanem ellenségek lennénk.

Herczog Edit szocialista európai parlamenti képviselő a békét nevezte a baloldaliság legfontosabb eszméjének, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a baloldali politikai erőknek a jelenlegi helyzetben a foglalkoztatás problémájának megoldását kell elsődlegesnek tartaniuk. Hozzátette: az unió következő hétéves költségvetéséről folyó vitában a versenylehetőségről, a foglalkoztatási lehetőségekről, a fenntarthatóságról és az előrelépés lehetőségeiről kell beszélni.

Gurmai Zita, az EP szocialista tagja a fiatalok körében mért magas munkanélküliséget nevezte az egyik legsúlyosabb problémának. Szerinte ennek csökkentésére az Európai Szociális Alapból a jelenleginél nagyobb forrásokat kellene fordítani.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2012. december 09. 12:01
Laci bácsi, Gyula nincs jól, látom már te se jobbulást és jobblétet. Hümm!
Szümi
2012. december 09. 08:57
La Fontaine valamely meséje sejlik fel...mikor a mindig éhes farkas ígér demokráciát a nyulaknak, pockoknak...
wartog
2012. december 08. 22:34
Laci bä`! Hovä tettetek azt a 274 milliärd dollärt?
várúr
2012. december 08. 19:30
Vén dörzsölt Kovács Laci bá'... Hogy aszongya: "a válság terheit igazságosan osztanák el". Ezt az embert nem a válság terheli, hanem valami egészen más. Nem írom le, mert nem akarok ízléstelenkedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!