Baráti körös kerül a helyettes államtitkár helyére Budakalászon

2012. december 03. 09:02

A Budakalászi Baráti Kör jelöltje, Máté István nyerte a Pest megyei település 1-es számú választókerületében vasárnap tartott időközi képviselőválasztást, ahol a helyettes államtitkárrá kinevezett Mányai Zoltán utódját keresték.

2012. december 03. 09:02

A Budakalászi Baráti Kör jelöltje, Máté István nyerte a Pest megyei település 1-es számú választókerületében vasárnap tartott időközi képviselőválasztást – közölte a város jegyzője az MTI-vel. Az Index emlékeztetett: ebben a választókerületben 2006-ban is a Budakalász Baráti Kör jelöltje győzött, aki az MSZP és a Fidesz akkori jelöltjeit is maga mögé utasította. Molnár Éva tájékoztatása szerint a több mint 10 ezer lakosú település érintett kerületében 1176 választópolgár közül 398-an adták le voksukat.

A képviselői helyért öten szálltak ringbe. Máté István 204 szavazatot, Szigeti Ferencné (Budakalászi Nemzeti Fórum) 60 voksot, Márton András (MSZP) 52 szavazatot kapott, Nógrádi Zoltánra (Budakalászért Védegylet) 43-an, Pál Bélára (Jobbik) 37-en szavaztak – tudatta a jegyző.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Mányai Zoltán (Fidesz) összeférhetetlenség miatt lemondott, ugyanis szeptembertől a kormányzati internetes kommunikációért felel helyettes államtitkárként, és a kormany.hu főszerkesztője lett.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mufurc
2012. december 03. 09:50
Ha-ha-ha Natty.... le vagyol tiltva :)
Mufurc
2012. december 03. 09:22
Nabammeg! Csak nem akar ez a fránya trendforduló bejönni a maszopnak: ma is szoptak. Még baráti körös is verte a maszopost Budakalászon, Orgoványban pedig (itt jelent meg egyedül számottevő választói tömeg) a Fidesz -- jaj, jaj, jaj, jaj -- a Fidesz megint csak 30%-ot vert a maszopra. Hullás van, maszopósak, együtt vagy külön14 :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!