NYT: A Fidesz visszaszerezné Jobbikhoz pártolt szavazóit

2012. november 19. 09:11

A görög és a magyar szélsőjobboldalt hasonlította össze a The New York Times. A vezető amerikai lap írása szerint mindkét országban egyszerű válaszokat akarnak az emberek, és olyan pártokat választanak, amelyek az adott ország bajaiért hasonló bűnbakokat – cigányok, külföldiek, zsidók, melegek – tesznek felelőssé.

2012. november 19. 09:11

„Európa új fasisztái” címmel jelent meg terjedelmes írás a görög szélsőjobboldalról a The New York Times hétvégi számában, amely a Jobbikkal is foglalkozott. A szerző szerint bár ma nem a harmincas évek Európáját éljük, Görögországban és Magyarországon is egyszerű válaszokat akarnak az emberek, és olyan pártokat választanak, amelyek az adott ország bajaiért hasonló bűnbakokat – cigányok, külföldiek, zsidók, melegek – tesznek felelőssé. A cikk beszámolt a belföldi extremista csoportok azonosításával, valamint azok nyomon követésével foglalkozó független kutatóintézet, az Athena Intézet megalapításáról és tevékenységéről.

Görögországtól eltérően – írta a szerző – Magyarországon történelme van a fasiszta csoportoknak. A Magyar Nemzeti Front mellett az amerikai lap cikke röviden bemutatta a Jobbikot, amely gyakran menetelésekkel és megfélemlítő kampányokkal próbálja szítani a rasszizmust. A Fidesz pedig nem lép, mivel vissza akarja szerezni a Jobbikhoz átpártolt támogatóit – fogalmazott a szerző. A cikk beszámolt a 2010 óta kormányzó Fidesz nagy vitákat kiváltó döntéseiről, a választási körzetek átalakításáról, az igazságszolgáltatás és a sajtó központosításáról, az új alkotmány elfogadásáról és a fékek és ellensúlyok rendszerének kiiktatásáról – olvasható a Médianéző összeállításában.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraxas
2012. november 19. 11:14
Szerintem az MSZP-nek nagyobb szüksége lenne arra, hogy visszaszerezze a Jobbikhoz pártol szavazóit. Azok ugyanis jóval többen vannak.
Alarik
2012. november 19. 11:01
Na végre! Most hogy lezajlott az elnökválasztásotok, ismét van időtök nácizni. Szép az élet ott az East River partján.
citizen queen
2012. november 19. 10:48
"A szerző szerint bár ma nem a harmincas évek Európáját éljük, Görögországban és Magyarországon is egyszerű válaszokat akarnak az emberek" Talán ott a bibi, hogy az egyszerű kérdésekre az eddigi politikai elit nem reagált, vagy éppen túlreagált, ahelyett, hogy egyszerű, korrekt válaszokat adna. És emiatt erősödtek meg az ún. szélsőségesek.
johnnyrotten
2012. november 19. 10:19
Mintha egy kottából játszana a Nyújorktájmsz meg Bajnai... Áááá! Szemenszedett hazugság. hogy az agytröszt Amerikában található, és az USÁ-ból pénzelik a Libást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!