Megsemmisítette a sukorói telekcsere-szerződést a Kúria

2012. november 13. 13:19

A Kúria szóbeli indoklásában azzal érvelt: a szerződés érvénytelen, mert jogszabályba, a nemzeti földalapról szóló törvénybe ütköző.

2012. november 13. 13:19

Érvénytelen  és semmis a sukorói telekcsere-szerződés – mondta ki a Kúria kedden kihirdetett felülvizsgálati döntésében. A magyar állam által Joav Blum magyar-izraeli befektető ellen indított polgári perben a Kúria eltérő indoklással, de hatályában fenntartotta a jogerős ítéletet és elutasította az ellene az alperes által benyújtott felülvizsgálati kérelmet. A Kúria szóbeli indoklásában azzal érvelt: a szerződés érvénytelen, mert jogszabályba, a nemzeti földalapról szóló törvénybe ütköző.

A Velencei-tó partjára tervezett King’s City elnevezésű turisztikai beruházáshoz kötődő telekcsere-szerződést a Gyurcsány-kormány alatt, 2008 nyarán kötötte meg az állam és a befektető, ám a szerződés érvénytelenségének kimondása és az eredeti állapot helyreállítása érdekében 2009 őszén Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere polgári pert kezdeményezett. A különböző eljárásokban felvetődött a csereingatlanok jelentős értékaránytalansága és a szerződés leplezett célja is.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Kotász
2012. november 13. 15:14
Na Blumm
megint letiltottak
2012. november 13. 14:36
Akkor most gyurcsànyt le fogjàk csukni?
pitypang1125
2012. november 13. 14:07
Na kíváncsi vagyok hogyan szedik vissza Gyurcsányéktól a feleslegesen kidobott kenőpénzt! Azon röhögnék a legjobban ha szépen kitálalnának mérgükben, hogy kit, mikor, és mennyivel vesztegettek meg.HA-ha.
kjkj945
2012. november 13. 13:44
És a felelősök lébecolnak tovább tovább!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!