Mégsem mennének házhoz a jegyzők

2012. november 07. 21:38

Egy fideszes javaslat alapján a jegyzőknek mégsem kellene felkeresniük a polgárokat azért, hogy regisztrálhassanak a választásokra.

2012. november 07. 21:38

A fideszes Szakács Imre szerint indokolatlanul nagy terhet róna a jegyzőkre, ha akár személyesen, akár munkatársaik útján minden választópolgárt fel kellene keresniük azért, hogy regisztrálhassanak a választásokra. A politikus ezért szerdán benyújtott módosító javaslatával törölné ezt a választási eljárási törvényjavaslatból.

Az Országgyűlés honlapjára felkerült kapcsolódó módosító indítvány szerint egyéb tájékoztatási módszerek is „hatékonyan szolgálhatják a feliratkozással kapcsolatos tudnivalók eljuttatását a választópolgárokhoz”, a jegyzőkre pedig indokolatlanul nagy terhet róna, ha mindenkit fel kellene keresniük.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antala
2012. november 08. 06:53
Megnéztem a parlament.hu-n, íme a magvas és rendkívül precíz, konstruktív módosító: … kapcsolódó módosító javaslatot terjesztem elő: „86. § A Nemzeti Választási [Központ] Iroda megfelelő időben és módon tájékoztatja a választópolgárokat [a) azt, aki a feliratkozási időszak első napján jogosult arra, hogy kérje a névjegyzékbe vételét, a feliratkozási időszak előtti augusztus hónapban , b) azt, aki a feliratkozási időszak első napját követően válik jogosulttá arra, hogy kérje a névjegyzékbe vételét, jogosultságának megszerzését követően levélben tájékoztatja] a választójog[a] gyakorlásának feltételeiről és a névjegyzékbe vétel[e] módjáról.” Indokolás A jegyzőkre indokolatlanul nagy terhet róna, ha — akár személyesen, akár munkatársa i útján — valamennyi választópolgárt fel kellene keresnie . A választópolgárok tájékoztatásának EGYÉB módszerei is hatékonyan szolgálhatják a feliratkozással kapcsolatos tudnivalók eljuttatását a választópolgárokhoz . Gratulálok. Egyéb módszerek!
next mindig élni fog
2012. november 07. 22:04
Megint egy gyors hátraugrás! Miért nem gondolkodnak, mielőtt intézkednek? Jó nagy a zavar a FIDESZ háza táján! Hm!
tarackos
2012. november 07. 21:55
Alakul ez. A végén majd a Mátrát kell megmásznunk miután átúsztuk a Balatont hogy szavazzunk. Szigorúan az egyszerűség kedvéért na meg a demokrácia!...;)
G. Pantyelejevics
2012. november 07. 21:52
Kedves narisok! Várom értő magyarázatotokat a szakmai kormányzásról! Meséljétek el nekünk, milyen kiérlelt logika, bölcs megfontolás, társadalmi igény áll mindezek mögött! Izgatottan várjuk, mi egyszeri halandók, akik az egészet csak egy nagy kétségbeesett, kapkodó balfaszkodásnak látjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!