Megkezdődött a digitális átállás

2012. november 11. 12:12

Új fejezet nyílt a magyar televíziózás történetében, amikor október 31-én hivatalosan is megkezdődött a digitális átállás Barcson. Jövő év végéig az egész ország leválthatja az analóg sugárzást.

2012. november 11. 12:12

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reggos
2012. november 12. 17:31
Ez lakótelepen valóban ritka. Vidéken még sűrűn előfordul, de gondolom az már nem tartozik Magyarországhoz.
egysegelem
2012. november 12. 11:41
Hat mivel eredetileg 2010-re volt meghirdetve, csak mindig halasztottak, ezenkivul orrba-szabja mentek az errol szolo reklamok eveken at, aki ezek utan nem tudja, mit kell tennie, ne nezzen tv-t. "jó, rendben, a mindigtv reklámozza magát, de az nem a vásárlók megkárosítása, ha egy ingyenes digitális adást havidíjért adnak 'mindenkinek'?" Ezt a mondatot elolvastam tobbszor is, de nem birom ertelmezni, mi havidijas?
Secnir
2012. november 12. 11:41
szeretnék érdeklődni: október 31.-én elkezdték az átállást. oké, értem. 2013. dec. 31-én megszűnik a felszíni sugárzás (gyk: urh sávon érkező adás). rendben. kérdésem a következő: hány ember nem fogja tudni venni az adást megfelelő TV hiányában? tudom, nem alkotmányos jog a TV adás vételének lehetősége, fizetni kell érte, de a lakosság megfelelően, ÉRTHETŐEN tájékoztatva van? tudja azt a 70 éves nagymami, hogy jövőre az ő Color Star TV-je már nem fogja az M1, TV2,RTL klub szentháromságot? csak ha vesz egy 5000 forintos átalakítót? jó, rendben, a mindigtv reklámozza magát, de az nem a vásárlók megkárosítása, ha egy ingyenes digitális adást havidíjért adnak 'mindenkinek'?
buckafej
2012. november 12. 08:44
Az új TV-kben van digitális tuner DVB-T és DVB-C vevő, tehát nem kell hozzá semmi, csak rá kell hangolni a digitális adást. A régiekhez kell egy set-top box, ha az ember nem tud újat venni. Bár aki teheti, inkább vegyen egy új, nagyfelbontású TV-t, kisebb méretben már 40 ezer körül kapható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!