LMP: Félő, hogy bizonyos önkormányzatokra írták a javaslatot

2012. november 14. 18:34

Az LMP szerint félő, hogy kimondottan néhány előre meghatározott településre írták azt a javaslatot, amely alapján az állam átvállalja az ötezer lakosúnál nagyobb önkormányzatok adósságállományának 40-70 százalékát.

2012. november 14. 18:34

Az LMP szerint félő, hogy kimondottan néhány előre meghatározott településre írták azt a javaslatot, amely alapján az állam átvállalja az ötezer lakosúnál nagyobb önkormányzatok adósságállományának 40-70 százalékát – mondta szerdán Szilágyi Péter az MTI-nek. A párt figyelni fogja, hogy a fővárosi V. kerület, Debrecen vagy Hódmezővásárhely adósságát milyen arányban veszik át – tette hozzá.

Szilágyi Péter szerint a fontos részletek most sem derültek ki; nem látszanak azok az objektív szempontok, amelyek alapján eldől, hogy az ötezresnél nagyobb települések közül melyiknek vállalják át 40 és melyiknek 70 százalékban az adósságállományát. Az Országgyűlés önkormányzati és területfejlesztési bizottságának tagja kijelentette, az LMP-ben felmerült a gyanú, hogy elsősorban a települések vezetőinek „formális vagy informális politikai ereje” határozza majd meg, hogy az adósság hány százalékát vállalja át az állam. Hozzátette, attól is tartanak, hogy a javaslatot „meghatározott településekre írták”, ezért pártjuk figyelni fogja, hogy a főváros V. kerülete, Debrecen és Hódmezővásárhely milyen arányban részesül az adósságátvállalásból. Előbbi kettőnek Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és Kósa Lajos a kormánypárt ügyvezető alelnöke áll az élén. Hódmezővásárhely korábbi polgármestere Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár volt.

A képviselő egyúttal igazságtalannak nevezte, hogy a kormány nem néz szembe azzal a ténnyel, hogy egyes települések a felelőtlen gazdálkodásuk miatt adósodtak el.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. november 14. 23:48
Folyamatosan veszik fel a hiteleket a bejelentés óta (is).....
kjkj945
2012. november 14. 20:45
lehet már pofázást, hazudozást abbahagyni Az ötezres lélekszámúnál kisebb települések adósságát még az idén teljes egészében rendezi az állam, .. 612 milliárd forintnyi adósságot vesz át az állam 1956 önkormányzattól. A lémupnak kellene kifizetni az 5000 lélekszám feletti települések adosságát!!!
trabantkombi
2012. november 14. 20:39
Ettől nem kell félni, mert ez teljesen egyértelmű. A fideszmp komcsi ügynökkormány vezette be a személyre szabott törvénykezést. Most csak ezt folytatja. Így vállalja át az egész ország azt, hogy a kisz titkár haverok kiszórtak a spanoknak több milliárdot, most ezt fogják fizetni a szegény emberek. Köszönjük felcsúti dagi sztálin!!! 2014!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!