Kártérítést sürget az indoklás nélkül elbocsátottaknak a DK

2012. november 29. 13:46

Arra szólítja fel a kormányt az ellenzéki párt, hogy kezdeményezzen törvényjavaslatot azért, hogy kártérítést kapjanak az indoklás nélkül elbocsátott közalkalmazottak.

2012. november 29. 13:46

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, kezdeményezzen törvényjavaslatot azért, hogy az indoklás nélkül elbocsátott közalkalmazottak kártérítést kapjanak. Szűcs Erika, a DK-hoz tartozó független képviselő csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva azután sürgette ezt, hogy jogerőre emelkedett Magyarország elmarasztalása egy közalkalmazott indoklás nélküli elbocsátása miatt a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságán.

A testület júliusban marasztalta el és kötelezte 9 ezer euró megfizetésére Magyarországot egy közalkalmazott indoklás nélküli elbocsátása miatt. Az ítélet azután lett jogerős, hogy a bíróság szerdán közölt határozatában elutasította a fellebbezést.

Szűcs Erika elmondta, az ítélet alapján mindazok a közalkalmazottak jogorvoslatra és kártérítésre számíthatnak, akiket indoklás nélkül bocsátottak el. A DK szerint azonban nem szabad ezeket az embereket arra kényszeríteni, hogy bírósági úton érvényesítsék jogos követelésüket. A hasonló – vélhetően tömeges – ítéletek elkerülése érdekében a DK azt sürgeti, hogy a kormány nyújtson be törvényjavaslatot a sérelmet szenvedők kártérítéséről – közölte.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stüszivadász
2012. november 29. 15:16
Na nehogy a nyúl vigye a puskát ,de úgy is mondhatni,hogy a farok csóválja a kutyát? A DK-nak hallgass a neve!
Antigoné
2012. november 29. 14:36
Akciózzatok csak, akkor sem mentek 5% fölé, féleszű!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!