Jövőre is támogatja a kormány a Kárpát-medencei családokat

2012. november 09. 12:16

Jövőre is számíthatnak magyar kormányzati támogatásra a Kárpát-medencei családok közösségi rendezvényeikhez, a fiatalok pedig továbbra is részt vehetnek a magyarországi Erzsébet-program táboraiban – közölte a szociális államtitkár.

2012. november 09. 12:16

Soltész Miklós a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) budapesti küldöttgyűlését követő sajtótájékoztatón azt mondta, a határon túli szervezeteket tömörítő szövetség jövőre – ahogy idén is – 30 millió forint támogatást kap programjaihoz. Arról beszélt, miután jövőre nem érinti a cafeteriarendszer változása az Erzsébet-programot, a határon túli fiatalok üdültetési-nyaraltatási projektje is elérhető lesz.

Az államtitkár utalt arra, hogy a tíz éve alakult KCSSZ korábban mostoha körülmények között végezte tevékenységét, ám a kormányzati támogatás mellett már több tucat közösségszervező programot tudtak szervezni Kárpátalján, Felvidéken, Erdélyben, Délvidéken vagy Magyarországon. Soltész Miklós fontosnak tartja, hogy a „példátlan összefogással” a  szövetség tagjai az adott országok – köztük például a szerb, a román vagy a szlovák – nagycsaládos szervezeteivel is felveszik a kapcsolatot. Szavai szerint ezeknek a közösségeknek az együttműködése javíthatja az ottani kormányzatok családpolitikáját.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jaseroque
2012. november 09. 17:26
Az én családomat egyelőre csak büntette a kormány.
hazug politikusok
2012. november 09. 17:09
De csak akkor támogatja a családokat ameddig a Fideszre szavaznak.
liberálzöld.
2012. november 09. 13:12
"Jövőre is támogatja a kormány a Kárpát-medencei családokat" Simicska, Orbán, Lázár, Matolcsy, Szíjjártó, Rogán, Selmeczi, Pintér. Ezek mind-mind kárpát medencei családok. És a kormány támogatni fogja őket! Jövőre is!
packó_
2012. november 09. 13:00
Ezt kell csinálni! Ludmilla vajon tenné-e? Vagy a bankadó helyett ezeket a pénzeket venné el? (A helyes választ adóknak hangszóró...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!