Ellenzéki együttműködési tárgyalásokat kezdeményez az MSZP

2012. november 28. 15:14

Első körben nyolc szervezetnek küldött együttműködési ajánlatot az MSZP, amely azt kezdeményezi, hogy a demokratikus pártok és szervezetek 2013 első négy hónapjában szakpolitikai terveikről tárgyaljanak, majd a programok egyeztetése után közösen készüljenek fel a regisztrációs kampányra.

2012. november 28. 15:14

Az MSZP tárgyalásokat kezdeményez a demokratikus ellenzéki pártokkal és szervezetekkel. A szocialista párt elnökségének erről szóló döntését Mesterházy Attila pártelnök jelentette be szerdán. Mint elmondta, az MSZP azt kezdeményezi, hogy a demokratikus pártok és szervezetek 2013 első négy hónapjában szakpolitikai terveikről tárgyaljanak, majd a programok egyeztetése után közösen készüljenek fel a regisztrációs kampányra. Ez vezethet el ahhoz, hogy a jövő év végén közös egyéni jelölteket és közös listát állítanak a választásokra – ismertette Mesterházy Attila.

A pártelnök elmondta azt is, hogy az MSZP az Együtt 2014 választói mozgalom alapítóit – a Haza és Haladás Egyesületet, a Milla Egyesületet és a Magyar Szolidaritás Mozgalmat –, az LMP-t, a Demokratikus Koalíciót, a 4K!-t, a Magyarországi Szociáldemokrata Pártot és a Szövetségben, Együtt Magyarországért pártot kereste meg együttműködési ajánlatával az MSZP. Hozzátette: az országos politikai erőknek szerdán elküldött felhívást civil szervezeteknek és érdekképviseleteknek is eljuttatják.

A Szövetség a változásért elnevezésű javaslatcsomag januártól csaknem húsz témában kezdeményez szakpolitikai egyeztetéseket. Az MSZP elnöksége minden témában 3-4 tagú tárgyalódelegációt jelölt ki. A pártelnök azt mondta: a 2014-es parlamenti választás több évtizedre meghatározza az ország jövőjét, az összefogásról ezért nem elég beszélni, tettekre van szükség. „Olyan folyamat elindítását kezdeményezzük, amely világos ütemezéssel a programok egyeztetésétől elvezethet egy választási szövetség létrehozásáig” – jelentette ki.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZATOK
2012. november 28. 21:59
HAHAHA :) kurvajó meglátás :D
drkovax
2012. november 28. 17:46
Tehát, ha elfogadjuk a Medián akkori és a Tárki friss mérését, Gordonka egy hónap alatt lement 22-ről 13 százalékra, a másodikról a 3. helyre. Ezt Mesterházy nem hagyhatta ki, bejelentkezett Gordonka helyére főnöknek. Predator vs. Alien ...
ouchy
2012. november 28. 17:30
Vezérből már sok van. De hol vannak a csapatok?
Zod
2012. november 28. 17:26
Én is ellenzéki együttműködési mozgalmat hirdetek!!! Orbánt én sem tudom majd legyőzni,de egy kis amcsi pénznek én is örülnék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!