A német szociáldemokraták szerint Orbán nem tanult a bírálatokból

2012. november 02. 12:53

Közleményben bírálta az előzetes regisztrációt a Német Szociáldemokrata Párt uniós ügyekért felelős szóvivője, aki szerint az új választási törvény nem korszerű, és a részvétel helyett a kizárást célozza. Michael Roth úgy látja, Orbán Viktor még mindig nem tanult az EU, az emberi jogi szervezetek és az ellenzék bírálatából.

2012. november 02. 12:53

Bírálja a magyarországi választási regisztrációt a Német Szociáldemokrata Párt (SPD). A legnagyobb német ellenzéki erő szerint az új intézmény kirekesztheti a választók egy részét a szavazásokból. Michael Roth, az SPD parlamenti frakciójának uniós ügyekben illetékes szóvivője a képviselőcsoport közleményében azt írta, hogy az új választási törvény „a részvétel helyett a kizárást célozza”, és nem korszerű, hiszen minden demokráciában „drámaian nő” azoknak a száma, akik röviddel a szavazás előtt döntenek arról, hogy részt vesznek-e a választáson, és hogy kire szavaznak.

Az előzetes regisztráció intézménye az SPD szerint azonban nem csak őket rekesztheti ki a választásból, hanem a gyengébben képzett és szociálisan hátrányos helyzetű rétegeket is. A párt elfogadhatatlannak tartja az is, hogy a nem regisztrált választókat a törvényhozási ciklus valamennyi választásából kizárják.

Orbán Viktor „nyilvánvalóan még mindig nem tanult az EU, az emberi jogi szervezetek és az ellenzék bírálatából” – áll a közleményben, amely szerint a kormányfő az új választójogi szabályozással „ismét súlyosan károsítja a magyar jogállam tekintélyét”. Angela Merkel kancellárnak, a konzervatív CDU elnökének, valamint az Európai Néppártnak „kötelessége, hogy végre észhez térítsék” a magyar miniszterelnököt - áll az SPD parlamenti frakciójának közleményében.

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2012. november 02. 20:58
Amelyik párt rá tudja venni az embereket, hogy felvetessék magukat a választói névjegyzékbe, az elérheti azt, hogy azok rá is szavazzanak. Ezt csak jól szervezett, kiterjedt apparátussal rendelkezők érhetik el. De hát csak ilyenektől várhatjuk el, hogy úgy-ahogy kormányozzanak is.
Yuing
2012. november 02. 15:53
Ez egy mocskos diktátor !
pepe79
2012. november 02. 14:29
ki a fasz kíváncsi a véleményére annek a köcsögnek, és mi jogon pattog? kommunista barátaink megint a hazát árulják el?
imres
2012. november 02. 14:23
"...az új intézmény kirekesztheti a választók egy részét a szavazásokból." Így van. "...a részvétel helyett a kizárást célozza...” Nem így van. Feltételt határoz meg. Ugyanúgy, ahogy a gyülekezési törvény. "...drámaian nő azoknak a száma..." Ez a szokásos kamu szöveg. "A párt elfogadhatatlannak tartja az is, hogy a nem regisztrált választókat a törvényhozási ciklus valamennyi választásából kizárják." Egyéni szociális probléma. Arra kell biztatni a szavazókat, hogy regisztráljanak. "Orbán Viktor nyilvánvalóan még mindig nem tanult az EU, az emberi jogi szervezetek és az ellenzék bírálatából.” Mert kik és mik ezek a szervezetek? Ezek azok, amelyek meghatározzák az irányt? Olyan háromfelé osztott politikai bizottság vagy mi a picsa? Az EU úgy általában demokrácia-deficittel küszködik. Az emberjogi szervezetek nyugodtan elemezhetik, hogy lehet-e feltételhez kötni a szavazáson való részvételt. Idióta megnyilvánulásaik amúgy közismertek. Az ellenzékről a következő mondható el. A választásokkor erőteljes kisebbségi támogatással bírtak. Jelen pillanatban is kisebbségben vannak. Valószínűleg azért van ez így, elvtársak, mert a magyar társadalom aktív hányada még mindig a kormánypártok politikáját tartja elfogadhatóbbnak. Így a Fidesz joggal mondhatja, hogy ugyan meghallgatja az ellenzéki bírálatokat, de a döntés joga és kötelessége a Fideszé. Ugye ti is így gondoljátok elvtársak? Ok. Akkor ebben megegyeztünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!