Zárónyilatkozatban támogatta a határon túliak választójogát a MÁÉRT

2012. október 09. 19:48

A Magyar Állandó Értekezlet (Máért) zárónyilatkozatának aláírói támogatják, hogy minden külhoni magyar állampolgár élhessen szavazati jogával. A Máért XI. ülésén elfogadott dokumentumot az MSZP és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség képviselője nem írta alá.

2012. október 09. 19:48

A dokumentumban kitérnek arra is, hogy 2013-ban a kiemelt programként az oktatási intézményrendszer következő színterére az alapfokú iskolákra, az óvoda-iskolai átmenetre, és az iskolai beiratkozásokra koncentrálnak.

Felkérik továbbá a Máért-tagszervezeteket, hogy aktualizálják a nemzeti jelentőségű intézmények és programok körét, ugyanakkor természetesnek tartják, hogy a határon túli támogatások jelentős részét a külhoni közösségek javaslatai alapján osszák szét.

A résztvevők üdvözölték a Kisebbségi Jogvédő Alapítvány és Intézet felállását is.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kommentelő
2012. október 10. 01:02
Representation without taxation. És ők majd szavazhatnak levélben, én meg majd biztos elhiszem egy kilenc évre kinevezett kizárólag Fidesz-apparatcsikokból álló szervnek, hogy jól számolták össze a szavazatokat.
HSL
2012. október 09. 21:19
a határon túliak választójogának biztosítása teljesen jogos és helyénvaló lépés, de az, hogy a fránya belföldi szavazókat annál jobban próbálják gáncsolni, az sz-á-n-a-l-m-a-s
aztabazta
2012. október 09. 21:13
szanalmas gittegylet !
Gombóc XVI. Artúr
2012. október 09. 20:07
Arról tudtok valami konkrétumot, hogy a határon túliak hogyan fognak regisztrálni? Mert a magyarországi állampolgárok ezt levélben nem tehetik meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!