Vizsgálja a játékgépek betiltását az Európai Bizottság

2012. október 29. 12:48

A Magyar Szerencsejáték Szövetség tájékoztatása szerint a testület már be is kérte a nyerőgépek azonnali betiltásáról szóló anyagokat a kormánytól.

2012. október 29. 12:48

Már vizsgálja az Európai Bizottság a magyar Országgyűlés által elfogadott szerencsejáték törvény módosítását; a nyerőgépek azonnali betiltásáról szóló anyagokat már be is kérte a kormánytól – közölte hétfőn a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ). Az MSZSZ-t erről az Európai Pénznyerő automatákat Üzemeltetők Szövetsége (EUROMAT) tájékoztatta, amelynek a magyar szövetség is tagja. Az MSZSZ kiemeli, hogy az Európai Bizottságnál külön is panasszal élt, amelyet a bizottság ugyancsak befogadott.

Az EUROMAT október 4-én fordult az Európai Bizottsághoz, mert úgy gondolják, hogy a magyar kormány jogellenes döntéssel tiltotta be a nyerőgép iparágat – írja az MSZSZ. Az EUROMAT panaszában emlékeztetett arra, hogy az Európai Bíróság már Lengyelországban jogellenesnek ítélt hasonló intézkedéseket. Az egyik bizottsági direktíva alapján meghatározott három hónapos várakozási időt figyelmen kívül hagyva, a magyar kormány az intézkedést úgy alkalmazta, hogy nemzeti szintű és fiskális jellegű törvény módosításra hivatkozott. 

Az európai szövetség panasza szerint ez nem fiskális kérdés, inkább egy védelmező döntés egy bizonyos alszektor javára, fiskális eszközként burkolva, ugyanis a magyar kormány versenyellenes intézkedést alkalmazott a privát szektorral szemben a koncesszió alapján működő kaszinók haszna védelmében. Anette Kok, az EUROMAT elnöke tájékoztatta arról az MSZSZ-t, hogy az Európai Bizottságtól kapott hivatalos levélben tudatták velük: a Bizottság szolgálatai már feltették kérdéseiket a magyar hatóságoknak az EUROMAT szerint jogsértő döntés kapcsán – derül ki a magyar szövetség közleményéből.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2012. október 29. 20:20
Az Unió ilyenkor mindig azon szokott morogni, hogy elég időt (pl. pár hónapot) kell hagyni a piaci szereplőknek a szabályozás bevezetéséig, kivéve valamilyen indokolt vészhelyzetet. Azaz csak az azonnaliságot kifogásolhatják, ha nem tudjuk a "gyorsaságot" megvédeni, nem magát a tíltást.
bigyomail
2012. október 29. 15:17
Majd Orbán megvédi az épülő szocialista gazdaságát Brüsszellel szemben. Egyébként mit kel azon csodálkozni, hogy az uniónak nem tetszik az a kis nyomorék piacgazdaság-szerűség felszámolása, ami nálunk eleve volt az igazi kapitalizmus helyett? Ők eleve egy baloldali gazdaságpolitikában hisznek, de még nekik is sok, amit itt művelnek egyesek a marxista szellemiségükkel. Itt kérem szocialista állam épül nagy lépésekben, majd a kormány megmondja, hogy nem lesz itt ebben sem kapitalizmus, mint ahogy oly sok minden másban. Lesz talán még Békemenet is, mert nem tetszik Kádár népének hogy nem engedik a baloldali fordulatot.
next mindig élni fog
2012. október 29. 15:15
Már megint egy újabb ügy? Sebaj! Ilyen a forradalom, aztán senki se lepődjön meg, ha az IMF sátrat bont és nem akar tovább tárgyalni! Hm!
laci0011
2012. október 29. 15:14
Első törvény: A kormány minden intézkedése megmagyarázható a lopás, az öncélú szemétkedés és a dilettantizmus megfelelő kombinációjával. Nincs kivétel. Ha elsőre nem nyilvánvaló egy kormányintézkedés indítéka, akkor lopni akarnak. Második törvény: A Fidesz mindent disznóságát előre bejelenti, csak tudni kell olvasni a jelekből. Ha szeretnéd tudni, mi fog történni, gondolj a lehető legnagyobb szemétségre, amit ki tudsz nézni belőlük, szorozd meg kettővel, és még így is csodálkozni fogsz. Harmadik törvény: A Fidesz nyelvén az „emberek", a „polgárok" és a „magyarok" gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A patetikus politikai szólamok csak a reorbanizálás után nyerik el a valódi értelmüket. Negyedik törvény: Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb. Ötödik törvény (a hallgatás törvénye): A kormányzás három pillére a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás. Ha bekerültél a bandába, soha többet nem szállhatsz ki. Ha megpróbálod, kinyírnak. Még akkor sem úszod meg, ha hülyének tetteted magad. Hatodik törvény: Ha azt mondják, hogy valamit meg akarnak védeni, az azt jelenti, hogy védelmi pénzt fognak érte kérni. Ha nem értesz a szóból, akkor szétverik, amit meg akarnak védeni. (A Törvényeket folyamatosan bővítjük a javaslataitok alapján.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!