Orbán: A külföldieknek coki

2012. október 14. 21:38

A miniszterelnök szerint ha pártja megnyeri a 2014-es választást, hat év múlva Magyarország olyan hely lesz, ahová a külföldre vándorolt összes magyar fiatal haza akar majd térni. A parlament előtt fekvő új földtörvényről, azon belül is a külföldiek termőföldszerzésének kérdéséről szólva a kormányfő úgy fogalmazott: „a külföldieknek coki”.

2012. október 14. 21:38

Orbán Viktor a TV2 Napló című műsorának vasárnap sugárzott riportjában beszélt, amelyben szombati napját követték végig, amikor többek között felszólalt a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) ifjúgazda-tagozatának ceglédi kongresszusán. „Ha a következő választáson kapunk még négy évre lehetőséget, akkor itt hat év múlva olyan ország lesz, hogy mindenki haza akar jönni” - válaszolta a miniszterelnök arra a felvetésre, hogy a magyar fiatalok nagy számban vándorolnak ki külföldre, hogy ott boldoguljanak.

 
Orbán Viktort emellett kérdezték a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval folytatandó tárgyalásokról is, amelyekről azt mondta: az IMF-tárgyalásoknak az a célja, hogy jó megállapodást kössünk. „Olyan túlzottan biztonsági lépéseket is elvárnak tőlünk, amire szerintem nincs szükségünk, és ami nem jó az országnak” - közölte, példaként említve a nyugdíjcsökkentést és a pedagógusbérek emelésének tervezett elhalasztását 2014-re. Utóbbival kapcsolatban - a nemzetközi szervezetekre utalva - megjegyezte, „ők azt mondják, legjobb lenne akkor sem megtenni”.
 
„Nincs igazuk ezekben a kérdésekben, mert a magyar gazdaság ezt már meg tudja termelni, ezt már kibírja” - összegezte álláspontját. A parlament előtt fekvő új földtörvényről, azon belül is a külföldiek termőföldszerzésének kérdéséről szólva a kormányfő úgy fogalmazott: „a külföldieknek coki”. Magyarország a francia példát követi majd - mondta, amit úgy példázott, hogy „ha az ember telerakná a zsebét pénzzel, és elmenne Franciaországba, ahol azt mondaná, eladó ez a föld, szeretném megvenni”, ez nem sikerülne neki. Az Európai Unióban ugyan szabad a külföldiek földvásárlása, de a legtöbb tagállamban olyan a földtörvény, hogy az a helyben lévő gazdáknak ad elsőbbséget - magyarázta, kijelentve: ez fog történni Magyarországon is.

Összesen 356 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ketroot
2012. október 15. 12:00
http://www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/a-mernokeink-is-kulfoldre-mennek-389042
Viktus
2012. október 15. 09:18
Egyébként érdekes eleve a magyar aki itt sírt, hogy így-úgy szar meg vette a lakást hitelre, autót hitelre az elvan ájulva a nagy nyugattól, ahol éppen Londonban v. Münchenben v.mi alja munkát végez, és bérel egy lyukat ... míg itthon már nem volt elég semmi eladósította magát. Miközben nyugodtan építkezve nyugodtan élhetne.
RAMBO
2012. október 15. 08:43
Ennek némileg ellentmondanak azok a felmérések, amely szerint a megkérdezettek fele semmiképpen nem akar már hazajönni...
szpeater
2012. október 15. 08:23
Szerintem épp azért kell leváltani Viktort, hogy ne kelljen 6 évet várni a visszatérésre. Várjunk csak. Igazából szó szerint azt mondja, ha majd nyernek, akkor még mindig várni kell a csodára...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!