Orbán hazárdjátékától félti az IMF-megállapodást az MSZP

2012. október 26. 15:58

Burány Sándor szerint ha megszakadnak az IMF-tárgyalások, akkor drámai mértékben romolhat a forint, Magyarország pedig még kiszolgáltatottabbá válik.

2012. október 26. 15:58

Az MSZP szerint a miniszterelnök „hazárdjátéka” veszélyezteti, hogy Magyarország megállapodásra jusson az IMF-fel és az Európai Unióval. Burány Sándor azután mondta ezt pénteki sajtótájékoztatóján, hogy az origo.hu azt írta: elmérgesedett a viszony a Nemzetközi Valutaalap és a kormány között, az „IMF-nél házon belül már arról beszélnek, hogy gyakorlatilag szakítottak a magyar féllel”, részben a hiteltárgyalásokról indított miniszterelnökségi médiakampány miatt.

Miközben betiltották a játékgépeket, úgy tűnik, hogy a miniszterelnök tovább hazardírozik, játékfüggővé vált. Csak nem a saját pénzét, hanem Magyarország sorsát teszi kockára” – fogalmazott Burány Sándor, megjegyezve, hogy a hírportál értesülésére erőteljesen gyengülni kezdett a forint árfolyama. Kérdésre válaszolva hozzátette: ha megszakadnak az IMF-tárgyalások – amit Varga Mihály tárca nélküli miniszter időközben cáfolt –, akkor a forint árfolyama drámai mértékben romolhat, Magyarország pedig még inkább kiszolgáltatottá, védtelenné válik az európai pénzpiacok rezdüléseire.

Burány Sándor a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a kormányváltás óta a lényeges gazdasági mutatók szinte mindegyike romlott, az ország például egy év alatt 17 helyet csúszott vissza a versenyképességi rangsorban. Eközben esett az életszínvonal: a magyarok háromnegyede ma nem tudna kifizetni egy váratlan 50 ezer forintos kiadást, kétharmaduk nem engedhet meg magának évente egy egyhetes üdülést, és a nélkülözés miatt hárommillióan nem jutnak megfelelő mennyiségű húsételhez – mondta.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laci0011
2012. október 27. 09:21
Orbitális elkúrás kell ahhoz,hogy ezek még mindíg oszthassák az észt,ahelyett hogy a csatornában landoltak volna.Szégyen erre a kormányra és rajongóira akik kritikátlanul bevesznek bármit és annak az ellenkezőjét!
nyugalmazott tanár
2012. október 27. 06:38
Aggódnak. Féltenek. A kis aggodalmaskodók, akár egy kotlós a csibéivel. Kit félt, kiért aggódik egy szocialista, amikor valóban aggódik? Az elk...t hatalomért, annak újabb elszalasztásáért, az újabb lenyúlási lehetőségekért. Előbb vissza kellene tenni mindazt, amit az elmúlt 23 évben hazasvittek, utána lehet aggódniuk. Addig hadd aggódjunk mi, a többség.
hátakkor
2012. október 26. 21:16
most akkor nem kell ócsítani a forintot, mint Megyótok idején?
hátakkor
2012. október 26. 21:15
A bolsik lassan 100 éves internacionalista hazárdjátékát jól ismerjük
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!