Nem vár el további megszorításokat az IMF

2012. október 04. 11:42

Az IMF nem vár el további megszorításokat Magyarországtól, olyan „kiegyensúlyozottabb” intézkedéseket javasol, amely javítja a gazdaság növekedési kilátásait – nyilatkozta a Bloomberg hírügynökség megkeresésére Iryna Ivaschenko, az IMF magyarországi képviselője.

2012. október 04. 11:42

Iryna Ivaschenko, az IMF magyarországi képviselője a Bloomberg hírügynökség megkeresésére azt válaszolta, „nem várunk el több költségvetési kiigazítást azon felül, amelyet a kormány már eddig is tervezett, javaslataink között nincsenek további megszorítások”. Hozzátette: „Véleményünk szerint sokkal kiegyensúlyozottabb intézkedésekkel kellene elérni a kiigazítást, és általában gazdasági növekedést segítő politikát látnánk szívesen”. Iryna Ivaschenko közölte: „készenléti  hitelmegállapodásunkat a magyar kormány tekintheti elővigyázatosságinak”. 

A IMF magyarországi képviselője az MTI kérdésére szerdán azt közölte, hogy továbbra sincs időpont az IMF-tárgyalások magyarországi folytatására. Közölte azt is, hogy a tárgyalások menetrendjét sem határozták meg, de az IMF éves összejövetelén Tokióban rövid találkozó lesz a valutaalap vezetése és a magyar delegáció között.

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Yuing
2012. október 05. 07:45
"Nem vár el további megszorításokat az IMF" Viktor akkor hazudtál ? Már mrgint ? Ismered a közmondást ? Hazug embert elöbb......
realista
2012. október 04. 22:48
Persz, hogy az IMF nem vár el további megszorításokat, hiszen az Orbán-Matolcsy páros így is kíválóan teljesített. Azért hagyták Orbánt kibontakozni, mert ő az emberük - úgy eteti meg a sz@rt a bírkákkal, hogy még repetát is kérnek belőle.
tatka46
2012. október 04. 17:00
Pedig második Kossuth, Deák 2,pénzügyi guru azt csicseregte,hogy az IMF megszoritásokat akar,akkor mosz is hazudott?
Robin
2012. október 04. 15:23
"Az IMF nem vár el további megszorításokat Magyarországtól, olyan „kiegyensúlyozottabb” intézkedéseket javasol, amely javítja a gazdaság növekedési kilátásait" A legtovább hatalmon lévő kínai császár mondta, hogy a hatalomhoz a népet úgy kell a kezünkben tartani, mint a vizet, amit, ha jobban megszorítasz kifolyik a kezed közül, ha kevésbé, a tenyeredben marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!