„Nagyüzemi választási csalásoktól” tart az LMP

2012. október 29. 14:12

A párt szerint a központi lakcímnyilvántartás eltörlése egy olyan típusú választási csalás lehetőségét hordozza magában, amelyet 1947-ben a kommunista párt követett el a kékcédulás választások során.

2012. október 29. 14:12

Az LMP-s Karácsony Gergely szerint „nagyüzemi választási csalások” lehetőségét veti fel az, ha a választási regisztráció bevezetésével párhuzamosan megszüntetik a központi lakcímnyilvántartást.

A párt frakcióvezető-helyettese hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a regisztráció bevezetésével teljesen kaotikussá válna a választási folyamat, a lakcímnyilvántartás eltörlése pedig lehetővé tenné, hogy ebben a kaotikus helyzetben a pártok visszaéljenek azzal, hogy az állam nem tudja pontosan követni, ki hol regisztrált, ki hol adta le a szavazatát, sőt azt sem, hogy ki hányszor szavazott. A politikus szerint ez egy olyan típusú választási csalás lehetőségét hordozza magában, amelyet 1947-ben a kommunista párt követett el a kékcédulás választások során.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcsi75
2012. október 29. 20:14
A kék cédulás hasonlat helyes mivel tökig vannak M(K)SZMP-s tagokkal hacsak a kiválasztottak aránya nem haladja meg a "kívánt" mértéket, de valószínű igazából ez a baj!
nyugalmazott tanár
2012. október 29. 16:10
"„Nagyüzemi választási csalásoktól” tart az LMP" nem tudják visszafogni magukat?
laci0011
2012. október 29. 15:13
Első törvény: A kormány minden intézkedése megmagyarázható a lopás, az öncélú szemétkedés és a dilettantizmus megfelelő kombinációjával. Nincs kivétel. Ha elsőre nem nyilvánvaló egy kormányintézkedés indítéka, akkor lopni akarnak. Második törvény: A Fidesz mindent disznóságát előre bejelenti, csak tudni kell olvasni a jelekből. Ha szeretnéd tudni, mi fog történni, gondolj a lehető legnagyobb szemétségre, amit ki tudsz nézni belőlük, szorozd meg kettővel, és még így is csodálkozni fogsz. Harmadik törvény: A Fidesz nyelvén az „emberek", a „polgárok" és a „magyarok" gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A patetikus politikai szólamok csak a reorbanizálás után nyerik el a valódi értelmüket. Negyedik törvény: Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb. Ötödik törvény (a hallgatás törvénye): A kormányzás három pillére a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás. Ha bekerültél a bandába, soha többet nem szállhatsz ki. Ha megpróbálod, kinyírnak. Még akkor sem úszod meg, ha hülyének tetteted magad. Hatodik törvény: Ha azt mondják, hogy valamit meg akarnak védeni, az azt jelenti, hogy védelmi pénzt fognak érte kérni. Ha nem értesz a szóból, akkor szétverik, amit meg akarnak védeni. (A Törvényeket folyamatosan bővítjük a javaslataitok alapján.)
brabant89
2012. október 29. 15:10
A Fidesz, aki mindent központosít, meg akarja szüntetni a (jól működő) központi lakcímnyilvántartást. Miért? Mert kitalálták, hogy kell a választási regisztráció, amit a lakcímnyilvántartás feleslegessé tesz. Elképesztő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!