MSZP: Kormányzati szándékra történik az elszegényedés

2012. október 15. 13:01

Gurmai Zita kifogásolta a kormány személyi jövedelemadó politikáját, amely szerinte a tehetőseket támogatja, a szegényeket sújtja.

2012. október 15. 13:01

Gurmai Zita szocialista politikus szerint „Magyarországon a kormány kifejezett szándéka szerint történik az elszegényedés”. Az MSZP országos nőtagozatának elnöke, európai parlamenti képviselő erről hétfőn, a szegénység elleni küzdelem világnapján beszélt Debrecenben, sajtótájékoztatón. Az ellenzéki párt politikusa kifogásolta a kormány személyi jövedelemadó politikáját, amely szerinte a tehetőseket támogatja, a szegényeket sújtja.

A mai magyar családtámogatási rendszer különbséget tesz gyermek és gyermek között aszerint, hogy családban, vagy „csak” élettársi közösségben él, holott utóbbiban él a gyerekek 42 százaléka – magyarázta Gurmai Zita. Korózs Lajos, az MSZP országos elnökségének tagja hozzátette: pártja „kategorikusan elutasítja a szegényeket bűnbakká tevő kormányzati politikát”. Szerinte a segélyplafon bevezetése a szegények megbélyegzéséről szól.

„Oda jutott ez az ország, hogy két markáns társadalmi csoport, a gyermekes háztartások és a 65 év feletti egyszemélyes családok, főként nők élnek a legnagyobb szegénységben” – mondta a politikus.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. október 15. 15:41
A szocialisták meg mindenkiből gazdagot csináltak, - csak nem jutottak túl a klientúrán és az apparátuson.
ballada
2012. október 15. 14:15
Az egész szoci balodali bagázs az országban szétszéletek ,AGITOROKNAK CSAPTAK FEL ,MESEHÁZI AMINT ELMONDTA .AZ ALJAS AKKOR A LEGVESZÉLYESEBB MIKOR NYÁJASKODIK ,NOS MOST A SZOCIK TERÍTETTÉK AZ ORSZÁGOT NYÁSKODÓ AGTÁTOROKKAL.Keserves élet következik ha a nép fogékony lesz a szocik nyájaskodására. ELMENTVE.
zsírgyík
2012. október 15. 14:14
A k...a anyád te tehén!
ballada
2012. október 15. 14:05
Összefogni a népnek ezeket az élősködőket elzavarni,ha hozzám jönnének segítés hazugsággal hogy az szocik pártja oldalára megfüzennek furkós bottal kizavanám őket.Az a segítség amit a szocik imitlának,nem más mint AGITÁLÁS hogy az embereket megtévessék ,hogy a szocikra szavazzanak ,szocik kiszemelnek olyan családokat akik saját hibájukból padlóra kerültek ,és az AGITÁTOR gyircsanyék rábeszélik igérgetnek a nyomorgóknak ,no persze gyf -k nyomorították meg ,,na ezt kéne meglátni a népnek ,elzavarni a közeledő gyf féléket szocikat,nem traktálni ,nem kínálgatni ,hanem megkergetni bottal a gané élősködő bandát. Gyf-k nem vendékeskednek nem segítenek hanem az ötvenes évek módszerével AGITÁLNAK,csak nem olyan fenyegetően mint a multban ,hanem rábeszéléssel ,meggyözéssel kKAMPÁNYOL A KOMMUNISTA SZOCI BANDA. ELMENTVE.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!